Vegan Λαχματζούν με Κιμά Σόγιας και Μυρωδάτα μπαχάρια της Ανατολής

Vegan Λαχματζούν με κιμά σόγιας

Vegan Λαχματζούν με Κιμά Σόγιας και Μυρωδάτα μπαχάρια της Ανατολής

φυτική πρωτεΐνη vegan συνταγή

Το Vegan Λαχματζούν, που συχνά αναφέρεται ως vegan τουρκική πίτσα, είναι μια λεπτή ζύμη ψημένη με μυρωδάτα μπαχάρια της Ανατολής. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο σνακ είτε για ένα ολόκληρο γεύμα, σίγουρα θα το απολαύσετε!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35′ – Μερίδες: 2-4

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη της Πίτας Λαχματζούν:

  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κ.γ. Μαγιά, ξερή
  • 150 ml Νερό, χλιαρό
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 2/3 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για τον Κιμά Σόγιας:

  • 250 γρ. Κιμά Σόγιας, ξεπλυμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 Ντομάτα, κομμένη στα τέσσερα
  • 1 Μεσαίο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 3 κ.γ. Μείγμα Μπαχαρικών Ραζ Ελ Χανούτ
  • 600 ml Νερό, βραστό
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το μείγμα μπαχαρικών Ραζ Ελ Χανούτ:

  • 1 κ.γ. Κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Τζίντζερ, σε σκόνη
  • ¾ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. Κόλιανδρο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Μαϊντανό
  • Κουκουνάρι
Vegan Λαχματζούν με κιμά σόγιας τούρκικη πίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη της Πίτας Λαχματζούν:

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πίτα λαχματζούν, βάζοντας πρώτα το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε νερό περίπου 1,5 φλυτζάνι, θαλασσινό αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Για το μείγμα μπαχαρικών Ραζ Ελ Χανούτ:

Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Αφήνουμε το μπολ στο πλάι.

Για τον Κιμά Σόγιας:

  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό, τον κιμά σόγιας και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος, τον ξεπλένουμε και τον στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα, όλα μαζί, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Στο μπολ με τον κιμά σόγιας, προσθέτουμε το αλεσμένο μείγμα πιπεριά – ντομάτα – κρεμμύδι –σκόρδο και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών ραζ ελ χανούτ και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά σόγιας. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Στο τέλος το μείγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30΄.

Για το ψήσιμο του Vegan Λαχματζούν

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα. Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Απλώνουμε από λίγη γέμιση κιμά σόγιας, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω – γύρω να αφήσουμε λίγο κενό στη ζύμη.
  • Ψήνουμε τα Vegan Λαχματζούν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς C για 15-20΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κουκουνάρι.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμες πίτες. 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Βοτανική Ιατρική – 5 Βότανα για το πεπτικό σύστημα
Βοτανική Ιατρική – 15 Aντιμικροβιακά βότανα και μπαχαρικά

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!