
Vegan Κροκέτες με Κουνουπίδι και Ρεβύθια μαζί με δροσερή σαλάτα
Είναι εξαιρετικά νόστιμες και είναι υπέροχες μαζί με δροσερή σαλάτα ή ως ένα γρήγορο σνακ. Μπορείτε επίσης να τις απολαύσετε μέσα σε στρογγυλά ψωμάκια.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 10
ΥΛΙΚΑ
- 1 Κουνουπίδι, μετρίου μεγέθους ( ή Μπρόκολο)
- 250 γρ. Ρεβύθια μαγειρεμένα (125 γρ. ωμά)
- 2 κ.σ. Ρεβυθάλευρο
- 1 Πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- ½ φλιτζάνι Panko ή τριμμένη Φρυγανιά
- 1 κ.γ. Κουρκούμη
- 1 κ.γ Κύμινο
- Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
Για σερβίρισμα
- Δροσερή σαλάτα της αρεσκείας σας
- Vegan sour cream ή γιαούρτι βίγκαν ή σως Ταχίνι – Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
- Βράζουμε ή μαγειρεύουμε στον ατμό το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνθλίβουμε τα ρεβύθια με ένα πιρούνι ή το κάτω μέρος ενός φλιτζανιού. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το συνθλίβουμε επίσης.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
- Το μείγμα μας πρέπει να είναι υγρό αλλά να μορφοποιείται σε κροκέτες, χωρίς να καταρρέει.
- Ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε σε αυτό τις κροκέτες μας.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, γυρίζουμε τις κροκέτες μας και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά από την άλλη πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας και περιχύνουμε με vegan sour cream ή γιαούρτι βίγκαν ή σως Ταχίνι – Λεμόνι.