Σούπα Romesco με θρυμματισμένα Ρεβίθια και Αμύγδαλα

Σούπα Romesco με θρυμματισμένα ρεβίθια vegan συνταγή

Σούπα Romesco με θρυμματισμένα ρεβίθια

Νόστιμη vegan σούπα με ρεβίθια, κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, ζωμό λαχανικών και αμύγδαλα !

Χωρίς Γλουτένη, Vegan Συνταγή

 Χρόνος Προετοιμασίας  10 λεπτά

 Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. Κόκκινες Πιπεριές
  • 112 γρ. ωμά Αμύγδαλα
  • 3-4 σκελίδες Σκόρδου
  • 6 φρέσκες Ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες Ντομάτας σε κύβους
  • 900 ml  Ζωμό Λαχανικών (DIY ή έτοιμο)
  • 20 ml Μηλόξυδο
  • ¾  κ.γ. Πάπρικα
  • ½  κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½  κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
  • 15 ml Σιρόπι Σφενδάμου ή Ζάχαρη Καρύδας (ή stevia)
  • ¼ κ.γ. νιφάδες Κόκκινου Πιπεριού ή 1 -2 κ.σ. Harissa (προαιρετικό )
  • 425 γρ. Ρεβίθια (βρασμένα ή κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • Vegan Τυρί παρμεζάνας
  • Φρέσκα βότανα (μαϊντανό ή κόλιαντρο)
  • Κουκουνάρια
Σούπα Romesco με θρυμματισμένα ρεβίθια_βίγκαν συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και τακτοποιούμε, στο ένα άκρο ενός ταψιού, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις κόκκινες πιπεριές. Στο άλλο άκρο, τακτοποιούμε τα αμύγδαλα και τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε να ψήνουμε τα σκόρδα για άλλα 5-8 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
  • Με τις πιπεριές ακόμα στο φούρνο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240 C. Αφήνουμε τις κόκκινες πιπεριές να ψηθούν μέχρι να φουσκώσει η φλούδα και ως επί το πλείστον να μαυρίσει.
  • Αφαιρούμε τις πιπεριές και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τη φλούδα, και αφαιρούμε τους σπόρους και τον πυρήνα. Επίσης αφαιρούμε τη φλούδα από τα ψημένα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε πιπεριές, αμύγδαλα, σκόρδο, ντομάτες, ξύδι, πάπρικα, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη καρύδας και (προαιρετικά) νιφάδες πιπεριού σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομαλή υφή, ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα αν χρειάζεται.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα θρυμματισμένα ρεβίθια. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια-χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Σερβίρουμε όπως είναι ή με λίγο κουκουνάρι, φρέσκα βότανα και vegan παρμεζάνα.
  • Αν περισσέψει μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αν και καλύτερη όταν είναι φρέσκια. Μπορεί να διατηρηθεί και στη κατάψυξη για 1 μήνα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Το Vegan Bacon έρχεται και στην Ελλάδα
Quiche με Λαχανικά σε Κρούστα Πατάτας

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!