
Σούπα Romesco με θρυμματισμένα ρεβίθια
Νόστιμη vegan σούπα με ρεβίθια, κόκκινες πιπεριές, ντομάτες, ζωμό λαχανικών και αμύγδαλα !
Χωρίς Γλουτένη, Vegan Συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά
Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. Κόκκινες Πιπεριές
- 112 γρ. ωμά Αμύγδαλα
- 3-4 σκελίδες Σκόρδου
- 6 φρέσκες Ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες Ντομάτας σε κύβους
- 900 ml Ζωμό Λαχανικών (DIY ή έτοιμο)
- 20 ml Μηλόξυδο
- ¾ κ.γ. Πάπρικα
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
- 15 ml Σιρόπι Σφενδάμου ή Ζάχαρη Καρύδας (ή stevia)
- ¼ κ.γ. νιφάδες Κόκκινου Πιπεριού ή 1 -2 κ.σ. Harissa (προαιρετικό )
- 425 γρ. Ρεβίθια (βρασμένα ή κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Vegan Τυρί παρμεζάνας
- Φρέσκα βότανα (μαϊντανό ή κόλιαντρο)
- Κουκουνάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και τακτοποιούμε, στο ένα άκρο ενός ταψιού, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τις κόκκινες πιπεριές. Στο άλλο άκρο, τακτοποιούμε τα αμύγδαλα και τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε να ψήνουμε τα σκόρδα για άλλα 5-8 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
- Με τις πιπεριές ακόμα στο φούρνο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240 C. Αφήνουμε τις κόκκινες πιπεριές να ψηθούν μέχρι να φουσκώσει η φλούδα και ως επί το πλείστον να μαυρίσει.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τη φλούδα, και αφαιρούμε τους σπόρους και τον πυρήνα. Επίσης αφαιρούμε τη φλούδα από τα ψημένα σκόρδα.
- Προσθέτουμε πιπεριές, αμύγδαλα, σκόρδο, ντομάτες, ξύδι, πάπρικα, θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη καρύδας και (προαιρετικά) νιφάδες πιπεριού σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομαλή υφή, ξύνοντας τις πλευρές, όπως απαιτείται. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα αν χρειάζεται.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα θρυμματισμένα ρεβίθια. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια-χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Σερβίρουμε όπως είναι ή με λίγο κουκουνάρι, φρέσκα βότανα και vegan παρμεζάνα.
- Αν περισσέψει μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αν και καλύτερη όταν είναι φρέσκια. Μπορεί να διατηρηθεί και στη κατάψυξη για 1 μήνα.