Κρεμώδης vegan σούπα κολοκύθας με τραγανά ψητά ρεβύθια

Κρεμώδης vegan σούπα κολοκύθας με τραγανά ψητά ρεβύθια

Κρεμώδης vegan σούπα κολοκύθας με τραγανά ψητά ρεβύθια

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40΄ – Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

Για την κρεμώδη vegan σούπα κολοκύθας:

  • 1 Κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 Σκελίδες Σκόρδου
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 λίτρο Ζωμό Λαχανικών
  • Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
  • Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½  κ.σ. Κουρκούμη
  • 8 φύλλα Kale ή Σέσκουλο

Για τα τραγανά ψητά ρεβύθια:

  • 400 γραμμάρια Ρεβίθια, σε κονσέρβα ή βρασμένα
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Κόκκινο Πιπέρι (πάπρικα)
  • ½ κ.γ. Κουρκούμη
  • Πιπέρι Καγιέν
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Τζίντζερ, σε σκόνη
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
Κρεμώδης vegan σούπα κολοκύθας με τραγανά ψητά ρεβίθια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τραγανά ψητά ρεβίθια:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Εάν βγει κάποια φλούδα, μπορούμε να την αφαιρέσουμε, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουμε εντελώς τα ρεβίθια μας.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας: 1 κ.σ. πάπρικα, κουρκούμη, μια πρέζα πιπέρι καγιέν, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, μια πρέζα τζίντζερ σε σκόνη, θυμάρι και ρίγανη.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά για να τα συνδυάσουμε με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή έως ότου τα ρεβίθια γίνουν χρυσοκαφέ. Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τα ρεβίθια θα γίνουν τραγανά.

Για την κρεμώδη vegan σούπα κολοκύθας:

  • Ενώ τα ρεβίθια μας βρίσκονται στο φούρνο, πλένουμε και στεγνώνουμε την κολοκύθα μας, και στη συνέχεια την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε φέτες. * Αν θέλετε, μπορείτε να ξεφλουδίσετε την κολοκύθα, αλλά δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φλούδα είναι βρώσιμη.
  • Περιχύνουμε τις φέτες κολοκύθας με ελαιόλαδο, καρυκεύουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε και το δεύτερο ταψί στο φούρνο και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Όταν τελειώσει η κολοκύθα, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό με μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα φύλλα kale στο νερό και μαγειρεύουμε σε μέση θερμοκρασία για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Αφαιρούμε το kale από το νερό και αμέσως τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει το μαγείρεμα. Μόλις κρυώσουν, τα αφαιρούμε από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα ένα κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ψητές φέτες κολοκύθας και μαζί με το 1 λίτρο ζωμό λαχανικών. Αφού πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε σε χαμηλή για περίπου 10 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αρχίσει να έχει κρεμώδη υφή, προσθέτοντας νερό καθώς ανακατεύουμε, εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση όπως απαιτείται με αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και κουρκούμη. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτοντας ένα φύλλο ή δύο kale στην κορυφή και τραγανά ψητά ρεβίθια. Καλύτερα να την απολαύσετε όταν είναι ακόμα ζεστή.
  • Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κουραμπιέδες με μαστίχα Χίου και τριμμένη καρύδα
Ζώα Εργαστηρίου συναντούν για πρώτη φορά τον κόσμο και ποζάρουν στον φακό της Rachele Totaro

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!