Vegan Pancakes Ρεβυθιού με Σαλάτα Φακές και dressing πορτοκαλιού-βασιλικού

Pancakes Ρεβυθιού Σαλάτα Φακές vegan συνταγή

Αυτή η δυναμωτική σαλάτα σερβιρισμένη πάνω από vegan pancakes είναι ένα γευστικό πρωτεϊνούχο γεύμα που είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε!

Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/3 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 1/3 φλιτζάνια Νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το τηγάνι
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού Αλάτι
  • 1 μεσαίου μεγέθους Γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό Πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο Βασιλικό
  • 1 σκελίδα Σκόρδου
  • 1/2 μεσαίο Κόκκινο Κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Ξίδι
  • 400 γραμμάρια μαγειρεμένες Φακές
  • 1 Αχλάδι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 1/2 Ρόδι (προαιρετικό)
  • 50 γρ. Ρόκα
Pancakes Ρεβυθιού με Σαλάτα Φακές vegan συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλτε το ρεβυθάλευρο, το νερό, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά. Αφήστε το στην άκρη ενώ προετοιμάζετε τη σαλάτα. Όσο περισσότερο το αφήσετε να κάτσει τόσο το καλύτερο. Κάντε ένα τελευταίο ‘ζύμωμα’ λίγο πριν το ψήσιμο για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους.
  • Βάλτε την κομμένη γλυκοπατάτα να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C και τοποθετήστε και το ταψί μέσα για να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μούλτι, βάλτε το βασιλικό, το χυμό πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το σκόρδο και το ξύδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις βράσει η γλυκοπατάτα τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φακές, το κόκκινο κρεμμύδι, το ρόδι, τη ρόκα, το αχλάδι και το υπόλοιπο αλάτι ( ½ κουταλάκι του γλυκού) και ανακατέψτε καλά.
  • Για να ψήσετε τα pancakes αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και ρίξτε μία γενναιόδωρη δόση ελαιολάδου. Κουνήστε το ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τοποθετήστε τα διαμορφωμένα pancakes σας με κάποια απόσταση ανάμεσα τους.
  • Τοποθετήστε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήστε για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια μετακινήστε το ταψί στο ανώτερο ράφι του φούρνου και ψήστε για 3-4 ακόμα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πάνω πλευρά. Παρακολουθήστε τα προσεκτικά για να μην καούν!
  • Αφήστε τα pancakes να κρυώσουν λίγο πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τα βγάλετε. Σερβίρετε είτε στο πλάι με τη σαλάτα σε ένα μπολ, είτε σε 4 πιάτα σερβιρισμένα με τη σαλάτα από πάνω και φυσικά με το dressing πορτοκαλιού-βασιλικού. Απολαύστε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

ΚΙΤΡΙΝΑ και ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα
ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!