Δροσερό Πράσινο Γκασπάτσο με Αγγούρι και Αβοκάντο

Δροσερό Πράσινο Γκασπάτσο raw_vegan συνταγή

Δροσερό πράσινο Γκασπάτσο

Το πράσινο γκασπάτσο είναι η τέλεια raw vegan, ελαφριά, φρέσκια, κρύα σούπα για το καλοκαίρι ή τις ζεστές ημέρες. Με αγγούρι, πιπεριά, αβοκάντο και φρέσκα βότανα, έχει εκπληκτική γεύση!

 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεσαία Αγγούρια
  • 1 μεσαίο Λευκό Κρεμμύδι
  • 1 μέτρια Πράσινη Πιπεριά
  • 1 σκελίδα Σκόρδο (προαιρετικό)
  • 1 μεσαίο Αβοκάντο
  • ¼  ματσάκι φρέσκο Μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι φρέσκο Κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι Νερό

Για το σερβίρισμα

  • Ψιλοκομμένες φέτες αγγουριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφαιρούμε τις άκρες από το αγγούρι και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Βγάζουμε τους σπόρους με ένα κουτάλι και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά και την κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε το αγγούρι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο (ξεφλουδισμένο) σε ένα μούλτι μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ψιλοκομμένα. Παίρνουμε τα φύλλα από ¼ περίπου των τσαμπιών μαϊντανού και κόλιανδρου. Τα προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο και τη σάρκα από το αβοκάντο.
  • Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το νερό, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Το κάνουμε ξανά ομοιογενές.
  • Δοκιμάζουμε τη σούπα και ρυθμίζουμε το αλάτι ή το χυμό λεμονιού αν θέλουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την δροσιστική μας σούπα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Νέα μελέτη: Οι βίγκαν ξεπερνούν τους παμφάγους σε δοκιμές αντοχής και σωματικής άσκησης
Σουβλάκια από Κεμπάπ Σόγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!