Vegan Κρέπες χωρίς γλουτένη (με αυγό λιναρόσπορου)

Βίγκαν Κρέπες με αυγό λιναρόσπορου (vegan & χωρίς γλουτένη)

Βίγκαν Κρέπες με αυγό λιναρόσπορου (vegan & χωρίς γλουτένη)

Ένα λαχταριστό πρωινό ή γλυκό, σε vegan εκδοχή!

 Χρόνος Προετοιμασίας  15 λεπτά

 Χρόνος Μαγειρέματος 5-10 λεπτά

Συνολικός χρόνος 20 λεπτά

Μερίδες 6 κρέπες

ΥΛΙΚΑ

Για τις vegan Κρέπες:

  • Υποκατάστατο αυγού (1 κ.σ. (7 g) Λιναρόσποροι + 2 κ.σ. (30 ml) Νερό)
  • ½  φλιτζάνι απλό Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • ½  κ.γ. Μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. σιρόπι Σφενδάμου
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
  • 1 κ.σ. φυσικό αλατισμένο Φυστικοβούτυρο * (τραγανό ή κρεμώδες // ή βούτυρο αμυγδάλου)
  • 1 κ.σ. Λάδι Καρύδας, λιωμένο (ή ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο // συν περισσότερο για το τηγάνι)
  • ½  κ.γ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 πρέζα Θαλασσινό Αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι Αλεύρι Βρώμης χωρίς γλουτένη (αλεσμένο από βρώμη χωρίς γλουτένη)

Για το Σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Βούτυρο βίγκαν
  • Φυστικοβούτυρο
  • Φρούτα
  • Σιρόπι από σφένδαμο
Βίγκαν Κρέπες με αυγό λιναρόσπορου (vegan & χωρίς γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προετοιμάζουμε το υποκατάστατο αυγού (αυγό λιναρόσπορου) με την προσθήκη λιναρόσπορου και νερού σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης και αφήνουμε να καθίσει για ένα ή δύο λεπτά για να πυκνώσει.
  • Σε ένα φλιτζάνι μέτρησης (ή μικρό μπολ), προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου και μηλόξυδο (ή χυμό λεμονιού) και ανακατεύουμε απαλά για να τα συνδυάσουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο αυγό λιναρόσπορου, προσθέτουμε σιρόπι σφενδάμου, εκχύλισμα βανίλιας, φυστικοβούτυρο και λιωμένο λάδι καρύδας και χτυπάμε ελαφρά για να τα συνδυάσουμε.
  • Προσθέτουμε αργά το μείγμα γάλακτος αμυγδάλου ενώ χτυπάμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και αλάτι και χτυπάμε ελαφρά για να τα συνδυάσουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί (περίπου 5 λεπτά). Το μείγμα θα είναι παχύ όταν ξεκουραστεί, αλλά αυτό είναι καλό! Ωστόσο, εάν είναι πολύ παχύ για εσάς, αραιώστε με λίγο γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε.
  • Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Θέλουμε η επιφάνεια να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή – το λάδι δεν πρέπει να καπνίσει όταν έρθει σε επαφή με την επιφάνεια.
  • Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) με μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθετούμε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι μας.
  • Μόλις η κρέπα μας είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε όταν εμφανίζονται φυσαλίδες στη μέση και οι άκρες είναι ελαφρώς στεγνές, προσέχοντας να μην καούν. Μειώνουμε τη θερμότητα εάν μαυρίσουμε πολύ γρήγορα.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά περισσότερο από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε με βίγκαν βούτυρο ή φυστικοβούτυρο, φρούτα και λίγο σιρόπι σφενδάμου.
  • Καλύτερα τις απολαμβάνουμε όταν είναι φρέσκες αλλά μπορούμε να τις απολαύσουμε και την επόμενη μέρα ή να τις καταψύξουμε (διαβάστε παρακάτω σημειώσεις)

Σημειώσεις

*Προσοχή να χρησιμοποιείτε σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσετε τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσετε το αντικολλητικό σας τηγάνι.

* Για να καταψύξουμε, τακτοποιούμε τις κρέπες, μία μία ξεχωριστά, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια τις αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που είναι ασφαλές για κατάψυξη.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Fleather – vegan δέρμα φτιαγμένο από τα απορρίμματα λουλουδιών της Ινδίας
Vegan Πράσινο Κάρυ

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!