
Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο με σως Ταχίνι
vegan συνταγή
Ψητό κουνουπίδι στο φούρνο με σως Ταχίνι – εύκολη και πολύ νόστιμη vegan συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως συνοδευτικό πιάτο!
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 60′ – Μερίδες: 2-4
ΥΛΙΚΑ
Για το ψητό Κουνουπίδι:
- 1 μεγάλο Κουνουπίδι
- Νερό
- Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
- Μεσογειακό ή Ανατολίτικο μείγμα μπαχαρικών (π.χ. Zaatar, Γκαράμ Μασάλα)
Για την σως Ταχίνι:
- 3 κ.σ. Ταχίνι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Χυμό 1/2 Λεμονιού
- 150 ml νερού – πιθανώς περισσότερο για πιο υγρή συνοχή
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ψητό Κουνουπίδι:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C (πάνω / κάτω θερμότητα).
- Πλένουμε το κουνουπίδι, αφαιρούμε (μόνο) τα εξωτερικά πράσινα φύλλα.
- Βάζουμε το κουνουπίδι, με το κοτσάνι του προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 δάχτυλα νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε, κυρίως στον ατμό, το κουνουπίδι για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια – χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρούμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το χωρίσουμε τα «μπουκέτα» .
- Κάνουμε «μασάζ» με ελαιόλαδο στα «μπουκέτα» κουνουπιδιού και με τα δύο χέρια και μετά προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών.
- Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί ή πυρέξ και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το κουνουπίδι πρέπει να είναι καφέ και τραγανό στο εξωτερικό και μαλακό στο εσωτερικό.
Για την Σάλτσα Ταχίνι:
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ.
Για το σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το ψητό κουνουπίδι στο φούρνο μαζί με τη σως ταχίνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!