
Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια
vegan – raw vegan – gluten free
Αυτό το εύκολο vegan cheesecake χωρίς ψήσιμο είναι ελαφρύ, κρεμώδες και διακριτικά γλυκό με τέλεια μεταξένια υφή.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Μερίδες 8
ΥΛΙΚΑ
Για την κρούστα:
- 1 φλιτζάνι Χουρμάδες
- 1/3 φλιτζάνι Ηλιόσποροι
- 1/3 φλιτζάνι Σπόροι Κολοκύθας
- 1/3 φλιτζάνι Αμύγδαλα
- 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας σε υγρή μορφή
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. μαλακό Tofu, στραγγισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ακατέργαστα Κάσιους, εμποτισμένα για τουλάχιστον 4 ώρες και στραγγισμένα
- 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό Λάιμ
- 1/2 φλιτζάνι Λάδι Καρύδας σε υγρή μορφή
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι Σφενδάμου
- 1 κ.γ. πάστα βανίλιας ή εκχύλισμα Βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρούστα:
- Βάλτε όλα τα συστατικά της κρούστας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα ψίχα.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (γυάλινο κατά προτίμηση). Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας και το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το πιέσετε και να το στρώσετε ομοιόμορφα.
- Βάλτε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μερικές ώρες για να σφίξει.
Για τη γέμιση:
- Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι καρύδας, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το λάδι καρύδας μέχρι να έχετε ένα παχύ και κρεμώδες μείγμα.
- Ρίξτε το γέμισμα στην προετοιμασμένη κρούστα σας και απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Χρειάζεται να το κάνετε γρήγορα γιατί η παγωμένη κρούστα θα αρχίσει να διαμορφώνει το μείγμα σας.
- Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ιδανικά) ή για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο. Τόσο η κρούστα όσο και η γέμιση θα μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.