Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια

Raw Βίγκαν Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια gluten free συνταγή

Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια

vegan – raw vegan – gluten free

Αυτό το εύκολο vegan cheesecake χωρίς ψήσιμο είναι ελαφρύ, κρεμώδες και διακριτικά γλυκό με τέλεια μεταξένια υφή.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Μερίδες 8

ΥΛΙΚΑ

Για την κρούστα:

  • 1 φλιτζάνι Χουρμάδες
  • 1/3 φλιτζάνι Ηλιόσποροι
  • 1/3 φλιτζάνι Σπόροι Κολοκύθας
  • 1/3 φλιτζάνι Αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας σε υγρή μορφή 

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. μαλακό Tofu, στραγγισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ακατέργαστα Κάσιους, εμποτισμένα για τουλάχιστον 4 ώρες και στραγγισμένα
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό Λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι Λάδι Καρύδας σε υγρή μορφή
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι Σφενδάμου
  • 1 κ.γ. πάστα βανίλιας ή εκχύλισμα Βανίλιας
συνταγή Vegan Raw Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια gluten free

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρούστα:

  • Βάλτε όλα τα συστατικά της κρούστας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα ψίχα.
  • Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (γυάλινο κατά προτίμηση). Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας και το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να το πιέσετε και να το στρώσετε ομοιόμορφα.
  • Βάλτε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μερικές ώρες για να σφίξει.

Για τη γέμιση:

  • Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι καρύδας, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το λάδι καρύδας μέχρι να έχετε ένα παχύ και κρεμώδες μείγμα.
  • Ρίξτε το γέμισμα στην προετοιμασμένη κρούστα σας και απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Χρειάζεται να το κάνετε γρήγορα γιατί η παγωμένη κρούστα θα αρχίσει να διαμορφώνει το μείγμα σας.
  • Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ιδανικά) ή για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  • Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο. Τόσο η κρούστα όσο και η γέμιση θα μαλακώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Ρολά Κανέλας
Vegan Σουβλάκια με Αγιολί Σως

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!