Noodles Λαχανικά Stir-fry με Φυστικοβούτυρο και Λάιμ Σως

Noodles Λαχανικά Stir-fry με Φυστικοβούτυρο και Λάιμ Σως

Noodles Λαχανικά Stir-fry με Φυστικοβούτυρο και Λάιμ Σως

Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τα Noodles Λαχανικά Stir-fry

  • 175 γρ. Noodles
  • 1 κ.γ.  Λάδι
  • 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 μεσαία Καρότα, κομμένα σε στενά κομμάτια
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 Πορτοκαλί Πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1/4 Κόκκινο Λάχανο, τεμαχισμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 100 γρ. Κάσιους
  • 1 κ.σ. φρέσκο ​​Κόλιανδρο ή Μαϊντανό

Για την Σως

  • 3 κ.σ.  Φυστικοβούτυρο
  • 1 Λάιμ, χυμό
  • 1/2 κ.σ. σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. σάλτσα Χοϊσίν (hoisin sauce) – Κινέζικη σάλτσα από σόγια, καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά με δυνατή και ελαφρώς γλυκιά γεύση
  • 1 1/2 κ.σ. Σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. σάλτσα Σριράτσα (sriracha) – Η καυτερή σάλτσα σριράτσα είναι μια σάλτσα με τσίλι πιπεριές φτιαγμένη από πάστα καυτερών πιπεριών, αποσταγμένο ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι!
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι Αγαύης

Σημειώσεις

Παραλλαγές: δοκιμάστε με άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια, μπιζέλια, σπαράγγια, μπρόκολο, κλπ.

Αποθήκευση: φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα συστατικά σάλτσας  και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν “al dente”. Ενώ μαγειρεύονται τα noodles, ετοιμάζουμε τα stir-fry λαχανικά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό (ή σε wok), προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, σε λάδι, για περίπου 2 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταγόνες νερού και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, το λάχανο και τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για επιπλέον 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε περισσότερες σταγόνες νερού ανάλογα με τις ανάγκες. Αποσύρουμε όταν τα  λαχανικά είναι τρυφερά αλλά τραγανά.
  • Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και ρίχνουμε το μείγμα σάλτσας στην κορυφή. Ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν μεταξύ τους.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα κάσιους, το φρέσκο ​​κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και απολαμβάνουμε!
vegan συνταγή Noodles_Λαχανικά Stir-fry με Φυστικοβούτυρο και Λάιμ Σως

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Πράσινο Smoothie με Χουρμάδες, Κακάο και Φυστικοβούτυρο
COVID-19: Δεκάδες ελέφαντες απελευθερώθηκαν μετά από 44 χρονιά

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!