
Noodles Λαχανικά Stir-fry με Φυστικοβούτυρο και Λάιμ Σως
Μερίδες: 3-4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για τα Noodles Λαχανικά Stir-fry
- 175 γρ. Noodles
- 1 κ.γ. Λάδι
- 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 2 μεσαία Καρότα, κομμένα σε στενά κομμάτια
- 1 Κόκκινη Πιπεριά, σε λωρίδες
- 1 Πορτοκαλί Πιπεριά, σε λωρίδες
- 1/4 Κόκκινο Λάχανο, τεμαχισμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 100 γρ. Κάσιους
- 1 κ.σ. φρέσκο Κόλιανδρο ή Μαϊντανό
Για την Σως
- 3 κ.σ. Φυστικοβούτυρο
- 1 Λάιμ, χυμό
- 1/2 κ.σ. σάλτσα Σόγιας
- 1 κ.σ. σάλτσα Χοϊσίν (hoisin sauce) – Κινέζικη σάλτσα από σόγια, καυτερές πιπεριές και μπαχαρικά με δυνατή και ελαφρώς γλυκιά γεύση
- 1 1/2 κ.σ. Σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σάλτσα Σριράτσα (sriracha) – Η καυτερή σάλτσα σριράτσα είναι μια σάλτσα με τσίλι πιπεριές φτιαγμένη από πάστα καυτερών πιπεριών, αποσταγμένο ξύδι, σκόρδο, ζάχαρη και αλάτι!
- 1/2 κ.σ. σιρόπι Αγαύης
Σημειώσεις
Παραλλαγές: δοκιμάστε με άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια, μπιζέλια, σπαράγγια, μπρόκολο, κλπ.
Αποθήκευση: φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα συστατικά σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργήσουν μια κρεμώδη σάλτσα.
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν “al dente”. Ενώ μαγειρεύονται τα noodles, ετοιμάζουμε τα stir-fry λαχανικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό (ή σε wok), προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, σε λάδι, για περίπου 2 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σταγόνες νερού και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το λάχανο και τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για επιπλέον 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε περισσότερες σταγόνες νερού ανάλογα με τις ανάγκες. Αποσύρουμε όταν τα λαχανικά είναι τρυφερά αλλά τραγανά.
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και ρίχνουμε το μείγμα σάλτσας στην κορυφή. Ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα κάσιους, το φρέσκο κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και απολαμβάνουμε!
