
Σούπα με Καρύδα, Τζίντζερ και Καρότο για ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο Λευκό Κρεμμύδι, σε κύβους
- 3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο Τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. Κύμινο
- 1 κ.γ. Κόλιανδρο
- 5 κούπες ψιλοκομμένα Καρότα (περίπου 7 μεγάλα καρότα)
- 3 κούπες Ζωμό Λαχανικών
- 1 κούπα Γάλα Καρύδας
- Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ή ζωμό λαχανικών για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το καρότο και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ελέγχουμε και προσθέτουμε ελάχιστο ζωμό λαχανικών αν χρειαστεί. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και όλο τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά χωρίς καπάκι, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τελείως τα καρότα.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκο κόλιανδο και λίγο χυμό από φρέσκο λάιμ ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.