Τραγανό Τηγανητό Jackfruit

Τραγανό Τηγανητό Jackfruit - vegan Συνταγή

Τραγανό Τηγανητό Jackfruit

vegan συνταγή

Τραγανό Τηγανητό Jackfruit, μια μεξικανικής έμπνευσης vegan συνταγή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο κρέατος σε tacos, enchiladas, burritos ή μπολ λαχανικών.

(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγικό, νηστίσιμο)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμμάρια Jackfruit, (συσκευασμένο σε κονσέρβα με ΝΕΡΟ όχι σιρόπι), στραγγισμένο.
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο (μοιρασμένο)
  • 1/2 Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες Σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1/2 πιπεριές Jalapeno, κομμένες σε κύβους (προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την προτίμηση σας – αυτό είναι μέτρια πικάντικο)
  • 1/2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.σ. Σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ Κύμινο (οι ολόκληροι σπόροι είναι επίσης ωραίοι)
  • 1 κ.γ. Ξερή Ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα (προσθέτουμε περισσότερο για πιο καπνιστή γεύση)
  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη (για να βοηθήσει στην καραμελοποίηση)
Τραγανό Τηγανητό Jackfruit _ vegan Συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε το jackfruit και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, κόβοντας τον πυρήνα.

Το τοποθετούμε στη μέση μιας πετσέτας κουζίνας, το τυλίγουμε και το στύβουμε πολύ πολύ σφιχτά. Αφαιρούμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε. Θα πρέπει να δούμε αρκετή ποσότητα υγρού να βγαίνει.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 κουταλιά της σούπας λάδι (την άλλη κουταλιά της σούπας την αφήνουμε για αργότερα) και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις jalapeno πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και να μυρίσουν. Περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή εδώ, καθώς εδώ είναι όλη η γεύση.

Προσθέτουμε το jackfruit, και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εδώ θα καταφέρουμε να φύγει η υγρασίας ακόμα περισσότερο – θέλουμε να στεγνώσει αρκετά, αλλά χωρίς να καεί. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ακάλυπτα, 3-5 λεπτά.

Όταν φαίνεται καλό και στεγνό, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά – τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, καπνιστή πάπρικα και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – τσιγαρίζοντας τα μπαχαρικά και το jackfruit λίγο μέχρι το jackfruit να αρχίσει να καραμελώνει και να σκουραίνει σε χρώμα. Θα πρέπει να μυρίζει καταπληκτικά!

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το επίπεδο αλατιού και μπαχαρικών (μη διστάσετε να προσθέσετε καγιέν ή περισσότερη καπνιστή πάπρικα).

Χρησιμοποιούμε Τραγανό Τηγανητό Jackfruit σε tacos, enchiladas, burrito ή σε μπολ μιξ λαχανικών.

Σημειώσεις

  • Μπορεί να διατηρηθεί τέσσερις ημέρες στο ψυγείο.
  • Φροντίστε να ξεπλύνετε και να στραγγίξετε καλά το jackfruit.
  • Το στύψιμο του jackfruit είναι απαραίτητο. Προσπαθήστε πραγματικά να βγάλετε όλο το νερό για να τσιγαριστεί σωστά.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Vegan Ρυζόγαλο
Κόκκινο Κρεμμύδι Πίκλα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!