Vegan Κεφτεδάκια

Vegan Κεφτεδάκια

Vegan Κεφτεδάκια

Vegan Κεφτεδάκια με 4 μόνο υλικά! Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή μαζί με κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας. Εμείς προτιμήσαμε να τα απολαύσουμε με λαχανικά στον ατμό και vegan σπιτική μαγιονέζα.

Vegan & Gluten Free

Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 40 λεπτά

Μερίδες 10 κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό Παντζάρι
  • 150 γραμμάρια κιμά Σόγιας
  • 1 – 1 1/2 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 μεσαίου μεγέθους στικ Σέλινο
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας Μπαχαρικά για κρέας
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Κύμινο
Vegan Κεφτεδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάστε τον κιμά σόγιας για όσο χρόνο χρειάζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλύνετε και σουρώστε καλά.
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρετε ελαφριά, ανακατεύοντας συχνά – περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον κιμά σόγιας, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά για κρέας και το κύμινο. Αφήστε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά
  • Ξεφλουδίστε το παντζάρι, ψιλοκόψτε το σέλινο και προσθέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ μαζί με το μείγμα του κιμά σόγιας. Γευτείτε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα όπως απαιτείται.
  • Προθερμάνεται το φούρνο στους 180 βαθμούς C
  • Σε ένα μπολ τοποθετήστε το μείγμα από το μπλέντερ μαζί με 1/2 φλιτζάνι ρεβυθάλευρο και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Η υφή δεν πρέπει να πολύ σκληρή αλλά ούτε και μαλακή. Προσθέστε ρεβυθάλευρο αν χρειάζεται.
  • Πλαστέ το μείγμα σε κεφτεδάκια. Ρίξτε λίγο ρεβυθάλευρο σε ένα πιάτο και κυλήστε τα κεφτεδάκια για να παναριστούν στο αλεύρι.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα κεφτέδακια αλλά σιγουρευτείτε ότι υπάρχει χώρος ανάμεσα τους. Διαφορετικά τηγανίστε τα σε δύο παρτίδες, ώστε να μην γεμίσει το τηγάνι. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος που τους έχετε δώσει. Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετήστε τα σοταρισμένα κεφτεδάκια σε φύλλο ψησίματος και μεταφέρετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 10 – 15 λεπτά.
  • Μόλις τα κεφτεδάκια πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα και είναι σταθερά στην αφή, αφαιρέστε τα από το φούρνο. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε. Θα σταθεροποιηθούν καλύτερα.
  • Τα κεφτεδάκια που θα απομείνουν διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αν και είναι καλύτερα να τα απολαύσετε όταν είναι φρέσκα.
  • Για να τα καταψύξετε τοποθετήστε τα στο πιο ψυχρό σημείο μέσα στο ψυγείο σας μέχρι να γίνουν τελείως σταθερά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια ασφαλή τσάντα κατάψυξης ή αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

Απολαύστε!!!

Φθινοπωρινό Smoothie με Κάστανα
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαγορεύσουν τις δοκιμές σε ζώα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!