Vegan Κρεμώδη Σούπα με Καρύδα και Χόρτα

Vegan Σούπα Καρύδα Χόρτα Τζίντζερ Ταιλανδέζικη Συνταγή

Vegan Κρεμώδη Σούπα με Καρύδα και Χόρτα

vegan συνταγή

Εύκολη και υγιεινή συνταγή Vegan Κρεμώδη Σούπα με Καρύδα και Χόρτα. Ιδανική για ένα γευστικό πρώτο πιάτο ή για ένα ελαφρύ γεύμα! Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ρύζι και να την απολαύσετε και ως κύριο γεύμα.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι Νιφάδες Καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • Περίπου 4 ματσάκια ανάμεικτα ανθεκτικά Πράσινα Φύλλα/Χόρτα (όπως Κέιλ, Σέσκουλα, Κινέζικο λάχανο, κ.α.)
  • ¼ φλιτζάνι παρθένο Λάδι Καρύδας
  • 6 σκελίδες Σκόρδο, ελαφρώς λιωμένες
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο ταϊλανδέζικο ή Φρέσνο Τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 εκατοστά κομμάτι Τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • 2 κ.σ. Σπόροι Μουστάρδας
  • 2 κ.γ. Κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ½ κ.σ. Κουρκουμά, σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια Γάλα Καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο Κόλιανδρο χοντροκομμένο (προαιρετικό)
Vegan Σούπα Συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς Κελσίου. Απλώνουμε τις νιφάδες καρύδας σε ένα φύλλο ψησίματος και τις σιγοψήνουμε ανενόχλητα, μέχρι μερικές να ροδίσουν (μερικές θα παραμείνουν λευκές), για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα χόρτα και πλένουμε τα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε κρεμμύδι, τσίλι και τζίντζερ. καρυκεύουμε με αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα, μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τα χόρτα σιγά σιγά, αφήνοντας κάθε παρτίδα να “μαραθεί” ελαφρώς πριν προσθέσουμε περισσότερα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το μείγμα να φαίνεται κρεμώδες, για 15-18 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε τις ψημένες νιφάδες καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο.

*Mπορείτε να το μετατρέψετε σε πλήρες γεύμα σερβίροντάς την μαζί με ρύζι.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Γιατί το Γάλα είναι Δηλητήριο και πηγή ασθενειών?
Let’s Get Inked for a Good Cause

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!