
Vegan Φρικασέ με Μανιτάρια
vegan συνταγή
Το χορτοφαγικό πιάτο που θα ενθουσιάσει όχι μόνο τους βίγκαν, αλλά και τους κρεατοφάγους της οικογένειας ή της παρέας! Αυτό το vegan φρικασέ με μανιτάρια δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά είναι και θρεπτικό, γρήγορο και απλό στη παρασκευή του!
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη συνταγή)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι Λευκό Κρασί
- 2 κουταλιές Σάλτσα Σόγιας
- 1 μεγάλο Πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 5 φύλλα Μαρουλιού, ψιλοκομμένα
- 5 φλιτζάνια Μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. Κορν Φλάουερ
- 1/2 ματσάκι Άνηθο
- 1 σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- 2 κουταλιές Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο – (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το κρασί και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το υγρό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε μέσα το μαρούλι, το σκόρδο, το μισό άνηθο και 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με λίγο νερό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα μέσα το κορν φλάουερ και μαγειρεύουμε 1 ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Ξεσκεπάζουμε και σηκώνοντας την κατσαρόλα ανακατεύουμε κουνώντας την μέχρι να πήξει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό (αν χρησιμοποιείτε).