Vegan Ρολά Κανέλας

Vegan Ρολά_Κανέλας συνταγή

Vegan Ρολά Κανέλας

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής 1 ώρα και 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25 -30 λεπτά

Μερίδες 14 Vegan Ρολά Κανέλας

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 2 κ.σ. βούτυρο vegan, για να καλύψετε το ταψί
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (480 mL), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο vegan (115 g), λιωμένο
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (50 g)
  • 1 πακέτο ενεργή ξηρή μαγιά
  • 5 ½ φλιτζάνια αλεύρι (690 g), χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

  • ¾ φλιτζάνι βούτυρο βίγκαν (170 g)
  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (165 g)
  • 2 κ.σ. κανέλα

Γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (160 g)
  • 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σημειώσεις

Αποθήκευση: φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  • Αλείφουμε γενναιόδωρα δύο δισκάκια αλουμινίου μίας χρήσης με βούτυρο βίγκαν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να είναι απλώς ζεστό, με θερμοκρασία μεταξύ 37-43˚C. Εάν είναι πιο ζεστό, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Πασπαλίζουμε την μαγιά ομοιόμορφα πάνω στο ζεστό μείγμα και το αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
  • Μετά από 1 ώρα, η ζύμη θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Αφαιρούμε την πετσέτα/μεμβράνη και προσθέτουμε ένα επιπλέον φλιτζάνι αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι όπως απαιτείται, έως ότου η ζύμη απλώς χάσει την κολλώδη μορφή της και παύσει να κολλάει στην επιφάνεια.
  • Απλώνουμε τη ζύμη έως ότου έχει πάχος περίπου 1 cm. 
Vegan Ρολά Κανέλας

Γέμιση και Διαμόρφωση Vegan ρολά κανέλας

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μαλακό vegan βούτυρο πάνω στη ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη, σχηματίζοντας κορμό και πιέζουμε στο τέλος για να δημιουργήσουμε μια κλειστή καλή ένωση/ραφή. Τοποθετούμε την ένωση προς τα κάτω. Κόβουμε όποια πιθανή ανομοιογένεια και στα δύο άκρα.
  • Κόβουμε το ρολό στο μισό και, στη συνέχεια, διαιρούμε κάθε μισό σε 7 κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους. Κάθε ρολό πρέπει να έχει πάχος περίπου 8 cm.
  • Τοποθετούμε 7 ρολά κανέλας σε κάθε ταψί, ένα στο κέντρο, έξι γύρω από τις πλευρές. Καλύπτουμε με πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε τα δισκάκια σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά.

Ψήσιμο

  • Αφαιρούμε τη πετσέτα/μεμβράνη και τοποθετούμε τα δισκάκια στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε τα ρολά κανέλας στους 180˚C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Γλάσο και Σερβίρισμα

  • Στο ενδιάμεσο προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.
  • Τα αφαιρούμε τα δισκάκια από το φούρνο όταν είναι έτοιμα και ενώ είναι ακόμα ζεστά περιχύνουμε το γλάσο από πάνω. Απολαμβάνουμε τα σπιτικά vegan ρολά κανέλας!
Vegan Ρολά_Κανέλας συνταγή

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”
Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!