Vegan Ρολά Κανέλας

Vegan Ρολά_Κανέλας συνταγή

Vegan Ρολά Κανέλας

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής 1 ώρα και 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25 -30 λεπτά

Μερίδες 14 Vegan Ρολά Κανέλας

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 2 κ.σ. βούτυρο vegan, για να καλύψετε το ταψί
  • 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου (480 mL), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο vegan (115 g), λιωμένο
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (50 g)
  • 1 πακέτο ενεργή ξηρή μαγιά
  • 5 ½ φλιτζάνια αλεύρι (690 g), χωρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

  • ¾ φλιτζάνι βούτυρο βίγκαν (170 g)
  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (165 g)
  • 2 κ.σ. κανέλα

Γλάσο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (160 g)
  • 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σημειώσεις

Αποθήκευση: φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  • Αλείφουμε γενναιόδωρα δύο δισκάκια αλουμινίου μίας χρήσης με βούτυρο βίγκαν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να είναι απλώς ζεστό, με θερμοκρασία μεταξύ 37-43˚C. Εάν είναι πιο ζεστό, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Πασπαλίζουμε την μαγιά ομοιόμορφα πάνω στο ζεστό μείγμα και το αφήνουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε 5 φλιτζάνια αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
  • Μετά από 1 ώρα, η ζύμη θα πρέπει να έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Αφαιρούμε την πετσέτα/μεμβράνη και προσθέτουμε ένα επιπλέον φλιτζάνι αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι όπως απαιτείται, έως ότου η ζύμη απλώς χάσει την κολλώδη μορφή της και παύσει να κολλάει στην επιφάνεια.
  • Απλώνουμε τη ζύμη έως ότου έχει πάχος περίπου 1 cm. 
Vegan Ρολά Κανέλας

Γέμιση και Διαμόρφωση Vegan ρολά κανέλας

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μαλακό vegan βούτυρο πάνω στη ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη, σχηματίζοντας κορμό και πιέζουμε στο τέλος για να δημιουργήσουμε μια κλειστή καλή ένωση/ραφή. Τοποθετούμε την ένωση προς τα κάτω. Κόβουμε όποια πιθανή ανομοιογένεια και στα δύο άκρα.
  • Κόβουμε το ρολό στο μισό και, στη συνέχεια, διαιρούμε κάθε μισό σε 7 κομμάτια ομοιόμορφου μεγέθους. Κάθε ρολό πρέπει να έχει πάχος περίπου 8 cm.
  • Τοποθετούμε 7 ρολά κανέλας σε κάθε ταψί, ένα στο κέντρο, έξι γύρω από τις πλευρές. Καλύπτουμε με πετσέτα ή με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε τα δισκάκια σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά.

Ψήσιμο

  • Αφαιρούμε τη πετσέτα/μεμβράνη και τοποθετούμε τα δισκάκια στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε τα ρολά κανέλας στους 180˚C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Γλάσο και Σερβίρισμα

  • Στο ενδιάμεσο προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.
  • Τα αφαιρούμε τα δισκάκια από το φούρνο όταν είναι έτοιμα και ενώ είναι ακόμα ζεστά περιχύνουμε το γλάσο από πάνω. Απολαμβάνουμε τα σπιτικά vegan ρολά κανέλας!
Vegan Ρολά_Κανέλας συνταγή

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”
Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!