
Κέικ Καρύδας με σοκολατένια βάση (Vegan – Νηστίσιμο)
vegan συνταγή – νηστίσιμη
Αυτό το υπέροχο vegan κέικ καρύδας με σοκολατένια βάση είναι απίστευτα αφράτο και έχει μοναδική γλυκιά γεύση.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά’ – Μερίδες: 8
ΥΛΙΚΑ
Για την σοκολατένια βάση:
- 225g (1 1/2 φλιτζάνια) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 225g (1 1/2 φλιτζάνια) Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300g (1 1/2 φλιτζάνια) Καστανή Ζάχαρη
- 50g (1/2 φλιτζάνι) Σκόνη Κακάου
- 2 κ.γ. Διττανθρακική Σόδα
- Μία πρέζα Θαλασινό Αλάτι
- 180 ml (3/4 φλιτζάνι) Λιωμένο Λάδι Καρύδας
- 60 ml (1/4 φλιτζάνι) Καφέ
- 1,5 κ.σ. Λευκό Ξίδι
- 2 κ.γ Βανίλια
- 430 ml (1 3/4 φλιτζάνια) νερό
Για την κρέμα καρύδας – ζαχαροαλοιφή
- 2 x 400 γρ. Κρέμα καρύδας σε κονσέρδα, διατηρημένη στη ψύξη για 24 ώρες
- 45g (1/4 φλιτζάνι) μείγμα Ζάχαρης Άχνη
- 1 κ.γ. Βανίλιας
- Νιφάδες καρύδας, για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σοκολατένια βάση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C . Προετοιμάζουμε τις στρογγυλές φόρμες κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το κακάο, τη διττανθρακική σόδα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέτουμε το συνδυασμένο λάδι, καφέ, ξύδι, βανίλια και 430 ml νερό. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κουτάλι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν και να συνδυαστούν.
- Διαιρούμε το μείγμα ομοιόμορφα μεταξύ των παρασκευασμένων φορμών κέικ. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κέικ έχουν απαλή αφή στο κέντρο. Αφήνουμε τις φόρμες για τουλάχιστον 10 λεπτά να κρυώσουν αφαιρέσουμε τις σοκολατένιες βάσεις του κέικ μας.
Για την κρέμα καρύδας – ζαχαροαλοιφή
- Ανοίγουμε τα παγωμένα δοχεία κρέμας καρύδας και βγάζουμε την παχιά κρέμα από πάνω, αφήνοντας το υγρό μέρος στο δοχείο (Θα είναι περίπου το μισό δοχείο. Κρατάμε το υγρό για άλλη χρήση). Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ χειρός για ανάμειξη μέχρι να γίνει παχύ.
- Τοποθετούμε 1 σοκολατένια βάση σε ένα πιάτο και απλώνουμε την μισή κρέμα καρύδας – ζαχαροαλοιφή. Τοποθετούμε από πάνω την δεύτερη σοκολατένια βάση και απλώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα καρύδας. Πασπαλίζουμε με κομματάκια καρύδας.
Απολαμβάνουμε!