
Vegan Γεμιστά Μανιτάρια (μεσογειακή κουζίνα)
Μια εύκολη και πρωτότυπη vegan συνταγή με άρωμα και γεύση Μεσογείου!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
- 12 μεσαία / μεγάλα Λευκά Μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι Ψωμί θριμματισμένο για πανάρισμα
- 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατήστε λίγο για γαρνιτούρα)
- ½ κ.σ. φρέσκο Βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. Ρίγανη, σε σκόνη
- 2 κ.σ. Κάσιους, αλεσμένα
- 1 κ.σ. Λιαστές Ντομάτες, αλεσμένες
- Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι για γεύση
- Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί και αφαιρώντας τυχόν βρωμιές.
- Αφαιρούμε τους μίσχους από τα μανιτάρια και τους τεμαχίζουμε σε τετράγωνα. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα γέμισης.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια διάφανο χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το θριμματισμένο ψωμί για πανάρισμα και μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή υγρασίας σε όλο το μείγμα ψωμιού. Το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και να κολλήσει καλά. Για να δοκιμάσουμε μπορούμε να μαζέψουμε λίγο με τα χέρια μας (προσέξτε θα είναι ζεστό) και το πλάθουμε μαζί για να δούμε αν κρατάει, όπως θα έπρεπε. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Αφαιρούμε το μείγμα ψωμιού από το τηγάνι και προσθέτουμε τους μίσχους των μανιταριών στο ζεστό τηγάνι. Τους μαγειρεύουμε με λίγο επιπλέον λάδι αν χρειάζεται μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τελειώσουμε ανακατεύουμε στο μπολ τους μαγειρεμένους μίσχους μανιταριών με το μείγμα ψωμιού.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° βαθμούς και προετοιμάζουμε, ένα ταψί ή ένα πιρέξ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε έναν μύλο καφέ αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη 2-3 λιαστές ντομάτες (πρέπει να είναι σχετικά σκληρές) μαζί με μια χούφτα κάσιους.
- Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τα μανιτάρια! Γεμίζουμε κάθε μανιτάρι με αρκετό από το μείγμα ψωμιού και μίσχων μανιταριών. Όταν τα γεμίζουμε πιέζουμε με το κουτάλι μας χωρίς να σπάσουμε τα μανιτάρια και γεμίζουμε μέχρι την κορυφή αφήνοντας την γέμιση να βγαίνει λίγο έξω.
- Πασπαλίζουμε τις κορυφές με την σκόνη κάσιους και λιαστής ντομάτας.
- Περιχύνουμε τις κορυφές των μανιταριών με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει λάδι στις κορυφές κάθε μανιταριού.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να στεγνώσει η κορυφή.
- Μόλις μαγειρευτούν γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αυτή η ποσότητα γεμίσματος είναι καλή για λίγο πάνω από 12 λευκά μανιτάρια μεσαίου μεγέθους.