Vegan Τούρτα

Vegan Τούρτα Κόκκινη κέικ συνταγή νηστίσιμη

Vegan Τούρτα

vegan συνταγή

Vegan τούρτα που πέρα από εντυπωσιακή είναι και πολύ νόστιμη και εύκολη στη παρασκευή της!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 50′ – Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Στερεά συστατικά:

  • 2 ½ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι Λευκή Ζάχαρη
  • 3 κ.σ. σκόνη Κακάου
  • 2 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 κ.γ. Αλάτι

Υγρά συστατικά:

  • 1 ⅓ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
  • ⅔ φλιτζάνι ελαφρύ Λάδι
  • ¼ φλιτζάνι Μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα Βανίλιας
  • 2 κ.σ. vegan Βρώσιμο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής Κόκκινο (ή Σκόνη Παντζαριού)

Για την Vegan Κρεμώδη επικάλυψη:

  • 230 γρ. vegan Φυτικό Τυρί Κρέμα
  • ¼ φλιτζάνι vegan Βούτυρο
  • 2 ½ φλιτζάνια Ζάχαρη Άχνη
  • ¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Φυτικό γάλα, εάν χρειάζεται
  • Αλάτι, εάν χρειάζεται
Vegan Τούρτα γλυκό κέικ συνταγή νηστίσιμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το vegan κόκκινο κέικ της τούρτας:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 ° C. Αλείφουμε ελαφρά δύο 20 cm στρογγυλά ταψιά κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε αρκετό βρώσιμο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε τα υγρά συστατικά να είναι πολύ έντονα κόκκινα. Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατεύουμε έως ότου τα συστατικά ενωθούν. Προσοχή δεν θέλουμε να τα ανακατέψουμε πολύ.
  • Διαιρούμε ομοιόμορφα το μείγμα στα 2 ταψιά κέικ. Ψήνουμε 30 – 35 λεπτά έως ότου η οδοντογλυφίδα που εισάγουμε στο κέντρο να βγει καθαρή. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από τις φόρμες.

Για την Vegan Κρεμώδη γέμιση – επικάλυψη:

  • Χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χειρός ή μπλέντερ για να χτυπήσουμε το vegan τυρί κρέμα και το vegan βούτυρο μαζί μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε επιπλέον.
  • Εάν η κρέμα μας είναι πολύ παχιά, προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κουταλιά της σούπας φυτικό γάλα, ανακατεύοντας, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  • Εάν η κρέμα μας είναι πολύ γλυκιά, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι την χρησιμοποιήσουμε. Βεβαιωνόμαστε ότι τα vegan κέικ-βάσεις έχουν κρυώσει εντελώς, πριν στρώσουμε την επικάλυψη στην τούρτα μας και την σερβίρουμε.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους
Vegan Smoothie Σοκολάτα Φυστικοβούτυρο Μπανάνα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!