Vegan Σουβλάκια με Αγιολί Σως

Vegan Σουβλάκια με Αγιολί Σως

Vegan Σουβλάκια με Αγιολί Σως

Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες κ 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Μερίδες 12

ΥΛΙΚΑ

Για τα vegan σουβλάκια:

  • 1,5 φλιτζάνι Σεϊτάν
  • ⅛ φλιτζάνι Μαγιά
  • ⅛ φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 κ.σ. Καπνιστή Πάπρικα
  • 1 κ.σ. Μπαχαρικά για barbeque (προαιρετικό)
  • 1 κ.σ. σκόνη Κρεμμυδιού
  • 1 κ.σ. σκόνη Σκόρδου
  • ⅛ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ½ φλιτζάνι Νερό
  • 2 κ.σ. σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
VEGAN ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ συνταγή

Για τη μαρινάδα:

  • ⅓ φλιτζάνι Σάλτσα Ντομάτας
  • ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 2 κ.σ. σιρόπι Σφενδάμου
  • 1 κ.σ. Μελάσα
  • 1 κ.γ. Μηλόξυδο / χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα
  • 1 κ.σ μπαχαρικά για Barbeque
  • 1 κ.σ σκόνη Σκόρδου
  • 1 κ.σ σκόνη Κρεμμυδιού
  • 1 κ.σ Γλυκιά Πάπρικα
  • 1 κ.σ Καπνιστή Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Κανέλα
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
  • ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
  • Αλάτι για γεύση

Για τη vegan αγιολί σως:

  • ½ φλιτζάνι Ηλιέλαιο
  • ⅓ φλιτζάνι Γάλα Σόγιας
  • 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • 2 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινήστε με τα υλικά για τα σουβλάκια. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά και σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υγρά υλικά. Ρίξτε το υγρό μείγμα στα ξηρά συστατικά και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε το μείγμα σε μια σταθερή ζύμη για 3 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι σταθερή και όχι πολύ μαλακή (διαφορετικά προσθέστε λίγο περισσότερο σεϊτάν).
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 7-8 κομμάτια και ζυμώστε με τα χέρια σας σε μεγάλες, λεπτές λωρίδες. Πάρτε ένα σουβλάκι και τυλίξτε τις λωρίδες γύρω από το σουβλάκι, τρυπώντας τις άκρες στα σουβλάκια, ώστε να κρατήσουν. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για όλη τη ζύμη.
  • Για τη μαρινάδα συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα ορθογώνιο μπολ , αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα σουβλάκια και στη συνέχεια χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και καλύψτε τα ομοιόμορφα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάστε την Aioli σως. Απλά συνδυάστε το λάδι, το γάλα, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα στενό γυάλινο βάζο και ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε περισσότερο γάλα για να το κάνετε πιο αραιό ή περισσότερο λάδι για να το κάνετε πιο σφιχτό. Στη συνέχεια προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπήστε ελαφρά και τοποθετήστε το βάζο στο ψυγείο.
  • Μόλις τα σουβλάκια μαριναριστούν, ψήστε τα στο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να γίνουν τραγανά (σίγουρα η καλύτερη επιλογή). Μπορείτε επίσης να τα τηγανίσετε σε λίγο λάδι.

Σερβίρετε μαζί με :

Ψητές Πατάτες με δεντρολίβανο και σως σκόρδο-λεμόνι
Φασολάκια με κόκκινο λάχανο και ξηρούς καρπούς
Γίγαντες με φασκόμηλο και τριμμένα αμύγδαλα

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Cheesecake με Λάιμ και Βανίλια
Vegan Cheesecake με Αμύγδαλα, Χουρμάδες και Κρέμα Κάσιους

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!