Ρεβιθοκεφτέδες – vegan κεφτεδάκια από ρεβίθια

Ρεβιθοκεφτέδες - vegan κεφτεδάκια από ρεβίθια συνταγή

Ρεβιθοκεφτέδες – vegan κεφτεδάκια από ρεβίθια

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 40 Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια (300 γραμ.) μαγειρεμένο Καστανό Ρύζι, κρύο
  • 1 φλιτζάνι (100 γραμ.) Πεκάν
  • 4 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 550 γραμμάρια μαγειρεμένα Ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ½  φλιτζάνι (30 γραμ.) Διατροφική Μαγιά
  • 30 γραμ.  (2 κ.σ.) Τοματοπολτός
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ.  Φρέσκο Βασιλικό
  • 1 κ.γ. Ρίγανη
  • 1 ½ – 2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι ψίχουλα Ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά
ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ VEGAN ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ºC.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων συνδυάζουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι, τα πεκάν και το σκόρδο και περιστρέφουμε μέχρι να αλεσθούν καλά.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια και διατηρούμε περίπου ½ φλιτζάνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με διατροφική μαγιά, τοματοπολτό, ελαιόλαδο, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αλεσθούν και να σχηματίσουν ένα παχύ μείγμα που συγκρατείται και διατηρεί το σχήμα του όταν πιέζεται σε κεφτεδάκι. Εργαζόμαστε σε παρτίδες, εάν χρειαστεί.
  • Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά αν το μείγμα είναι μαλακό. Προσθέτουμε μαζί και τα υπόλοιπα ρεβίθια και περιστρέφουμε  μέχρι να κοπούν. Θέλουμε να μείνουν αυτά λίγο χοντρά. * Εναλλακτικά, εάν το μείγμα είναι πολύ για τον επεξεργαστή τροφίμων σας, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ ανάμειξης και προσθέστε το τελικό ½ φλιτζάνι ρεβίθια μαζί με την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε με το χέρι.
  • Διαμορφώνουμε το μείγμα σε ρεβιθοκεφτέδες χρησιμοποιώντας περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά vegan κεφτεδάκι.
  • Τοποθετούμε τους vegan ρεβιθοκεφτέδες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε την κορυφή τους με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 190 ºC, γυρίζοντας τους στα μέσα του χρόνου, από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τη χρήση.
  • Μπορείτε να τους σερβίρετε με ζυμαρικά σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας ή χρησιμοποιήστε τους σε πίτσα ή σε σάντουιτς ή με σαλάτα. Ό, τι κι αν επιλέξετε απολαύστε τους!
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και στη κατάψυξη για 2 μήνες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Βιγκανισμός, Φώτιση και Φωτισμένοι Άνθρωποι – πώς συνδέονται μεταξύ τους ή μήπως δεν συνδέονται?
Vegan Διατροφή και έλλειψη νερού/ξηρασία – πώς συνδέονται?

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!