Vegan Pizza με Ζύμη Μπρόκολου και Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα

Vegan Pizza με Ζύμη Μπρόκολου και Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα

Vegan Pizza με ζύμη μπρόκολου και σπιτική vegan μοτσαρέλα. Μία πρωτότυπη vegan πίτσα με ξεχωριστή γεύση!

Προετοιμασία 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά

Μερίδες 2-4

ΥΛΙΚΑ

Για την Ζύμη Μπρόκολου

  • 1 μικρό-μεσαίο Μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι
  • 2 αυγά Λιναρόσπορου *
  • 1 κ.σ. σκόνη Σκόρδου
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα Ιταλικά Μπαχαρικά
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • ** Προαιρετικά: ⅓ – ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη, αν προτιμάτε, προσθέτοντας λίγο κάθε φορά, αν χρειαστεί, για να βοηθήσετε να συνδέσετε το μείγμα μαζί.

*Για τα 2 αυγά Λιναρόσπορου

  • 2 κ.σ. τριμμένο Λιναρόσπορο
  • 4 κ.σ. νερόΣυνδυάστε το λιναρόσπορο και το νερό σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε καλά.
    Αφήστε κατά μέρος για 5-10 λεπτά για να πήξει.

Για την Γέμιση Πίτσας

  • 150 γρ. Σπανάκι, ελαφριά βρασμένο
  • 1 Καρότο
  • 2 Ντομάτες μετρίου μεγέθους
  • 100 γρ. Μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Κάπαρη (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Για την Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα (δείτε συνταγή)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και τοποθετούμε σε ένα ταψί ή ένα στρογγυλό δίσκο πίτσας λαδόκολλα ή πασπαλίζουμε με αλεύρι. Το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέτουμε τα κομμάτια μπρόκολου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων υψηλής ταχύτητας και ανακατεύουμε μέχρι το μπρόκολο να μοιάζει με ψίχουλο. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα “αυγά λιναρόσπορου”, το σκόρδο, τα ιταλικά μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί, το απλώνουμε απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέχρι να πάρει το επιθυμητό μέγεθος και πάχος.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και το καρότο αφού πρώτα τα έχουμε αλέσει στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σπανάκι, την κάπαρη και την σπιτική vegan μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Επιστρέφουμε το ταψί με την πίτσα στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρνιτούρες και να λιώσει το τυρί.
  • Αφαιρούμε την πίτσα, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.
  • Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα
Επιβολή “Φόρου Βιωσιμότητας” στην κατανάλωση κρέατος συζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!