Μαριναρισμένα Vegan Σουβλάκια με Vegan Αϊολί

Μαριναρισμένα Vegan Σουβλάκια με Vegan Αϊολί συνταγή

Μαριναρισμένα Vegan Σουβλάκια με Vegan Αϊολί

vegan συνταγή

Αυτή η γευστική και χορταστική συνταγή Μαριναρισμένα Vegan Σουβλάκια με Vegan Αϊολί είναι η τέλεια συνταγή για ένα απολαυστικό vegan τραπέζι με σπιτικά φτιαγμένα βίγκαν υποκατάστατα κρέατος. Σερβίρετε κατά επιλογή, μαζί με ντομάτα,  ψητά λαχανικά και τηγανιτές πατάτες με την φλούδα.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  + Αναμονή: 2 ώρες – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 30′ – Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Για τα Vegan Σουβλάκια:

  • 1,5 φλιτζάνια Γλουτένη Σίτου
  • ⅛ φλιτζάνι Διατροφική Μαγιά
  • ⅛ φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 κ.σ. Καπνιστή Πάπρικα
  • 1 κ.σ. Μπάρμπεκιου Μπαχαρικό (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Σκόρδο, σε σκόνη
  • ⅛ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ½ φλιτζάνι Νερό
  • 2 κουταλιές Σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα dijon
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για την Μαρινάδα:

  • ⅓ φλιτζάνι Σάλτσα Ντομάτας
  • ¼ φλιτζάνι Λάδι
  • ¼ φλιτζάνι Σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 2 κ.σ Σιρόπι Σφενδάμου
  • 1 κ.γ. Μηλόξυδο ή Χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Υγρό Καπνίσματος
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. Κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Γλυκιά Πάπρικα
  • 1 κ.σ. Καπνιστή Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Κανέλα
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
  • ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
  • Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση

Για το Vegan Αϊολί (αγιολί ή σκορδομαγιονέζα):

  • ½ φλιτζάνι Ηλιέλαιο
  • ⅓ φλιτζάνι Γάλα Σόγιας
  • 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα dijon
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Vegan Σουβλάκια:

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα στερεά συστατικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υγρά υλικά. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ζυμώσουμε το μείγμα σε μια σφιχτή ζύμη για 3 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή και όχι πολύ μαλακή (αλλιώς προσθέτουμε λίγη ακόμη γλουτένη σίτου).
  • Χωρίζουμε τη “ζύμη” σε 7-8 κομμάτια και τα ζυμώνουμε σε μακριές, λεπτές λωρίδες. Παίρνουμε ένα καλαμάκι και τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από αυτό, τρυπώντας τις άκρες στα σουβλάκια για να κρατηθούν.

Για την Μαρινάδα:

  • Για τη μαρινάδα, συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ορθογώνιο κουτί που είναι αρκετά φαρδύ για να χωρέσει τα vegan σουβλάκια. Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Τοποθετούμε τα vegan σουβλάκια στη μαρινάδα και τα σκεπάζουμε ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να μαρινάρονται για 2-4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να ρουφήξουν όλες τις γεύσεις.

Για το Vegan Αϊολί (αγιολί ή σκορδομαγιονέζα):

  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το Vegan Αϊολί. Συνδυάζουμε απλά λάδι, φυτικό γάλα, χυμό λεμονιού και μουστάρδα σε ένα στενό βάζο και ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες. Προσθέτουμε περισσότερο γάλα για να γίνει πιο λείο ή περισσότερο λάδι για να γίνει πιο σφιχτό. Στη συνέχεια χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για το Ψήσιμο:

  • Μόλις μαριναριστούν τα σουβλάκια μας, είτε τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν εξαιρετικά τραγανά (σίγουρα η καλύτερη επιλογή), είτε τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° C ή τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι.

Σερβίρουμε με λαχανικά τις επιλογής μας και την Vegan Αϊολί.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

ΡΟΔΑΚΙΝΑ – διατροφική αξία – βιταμίνες – θεραπευτικές ιδιότητες
Τυλιχτά Βίγκαν Σουβλάκια με γύρο από μαριναρισμένα μανιτάρια και Vegan Τζατζίκι

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!