
Vegan Τιραμισού
Ένα γλυκό και νόστιμο Vegan Τιραμισού δε θα μπορούσε να λείπει από τo γιορτινό μας τραπέζι, γιατί κάθε μέρα είναι γιορτή!
Μερίδες 8
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
- 3 κουταλιές της σούπας Ρεβυθάλευρο
- 150 ml ζεστό Νερό
- 150 γρ. Ζάχαρη Καρύδας
- 4 κ.σ. Λάδι Καρύδας
- 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ (Baking Powder)
- 50 γρ. Άμυλο Αραβοσίτου (Κόρν φλάουρ-Νισεστές)
- 1 γενναιόδωρη πρέζα Αλατιού
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ωμά ανάλατα Κάσιους
- 625 γρ. Γιαούρτι Σόγιας (γεύση βανίλιας ή φυσικό)
- 150 γρ. Ζάχαρη Άχνη
- 110 γρ. λιωμένο Λάδι Καρύδας
Για τον εμποτισμό καφέ & το γαρνίρισμα
- 240 ml φρέσκο Καφέ
- 4 κ.σ. Αμαρέτο ή Ουίσκι (προαιρετικό, αλλά το προτείνουμε για την γεύση)
- 1-2 κ.σ σκόνη Κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τη νύχτα πριν, μουλιάστε τα κάσιους σε νερό και αφήστε τα στην άκρη.
- Την επόμενη ημέρα στραγγίστε τα κάσιους και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά για την γέμιση και πολτοποιήστε τα μέχρι να έχετε μια πολύ λεία υφή. Αφήστε το μειγμα κατά μέρος.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε το αλεύρι ρεβιθιών και το νερό και χτυπήστε μέχρι να μην μείνει κανένα κομμάτι.
Προσθέστε το λάδι και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπήστε καλά. Τέλος προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το άμυλο αραβοσίτου. - Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα πάνω και ψήστε για 10-20 λεπτά. Παρακολουθήστε προσεκτικά το ψήσιμο για να μην καεί.
- Βεβαιωθείτε ότι η βάση για το vegan τιραμισού έχει ψηθεί σωστά εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα σε αυτή. Εάν βγει καθαρή, τότε η βάση σας είναι έτοιμη!
- Αφήστε την να κρυώσει καλά, και στη συνέχεια αφαιρέστε την από το ταψί.
- Τοποθετήστε ένα στρώμα στο κάτω μέρος κάθε ποτηριού. Ανακατέψτε τον καφέ και το αλκοόλ και ρίξτε το μισό στο κάτω στρώμα βάσης. Ρίξτε πάνω στη βάση την γέμιση που ετοιμάσατε νωρίτερα.
- Επαναλάβετε το προηγούμενο στάδιο και για την δεύτερη στρώση βάσης-γέμισης.
- Πασπαλίστε με το κακάο και την κανέλα.
- Αφήστε το vegan τιραμισού να καθίσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Με αυτό τον τρόπο η γέμιση γίνεται πιο σταθερή και κρεμώδης.
Απολαύστε!!!