
Vegan «Τυρένια» Σούπα Μπρόκολου
vegan συνταγή
Vegan «Τυρένια» Σούπα Μπρόκολου – σούπερ κρεμώδης, τυρένια σούπα μπρόκολου φτιαγμένη από υπέροχα συστατικά. Όχι ψεύτικο επεξεργασμένο vegan τυρί!! Χωρίς λάδι και χωρίς γλουτένη επίσης!
(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς γλουτένη, χωρίς λάδι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγική, νηστίσιμη)
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ φλιτζάνι Πατάτες, ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια Κολοκύθα, ψιλοκομμένη
- 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- ⅓ φλιτζάνι ωμοί Σπόροι Κολοκύθας
- 1 κ.σ. φρέσκο Χυμό Λεμονιού
- 1 κ.σ. Μηλόξυδο
- ½ κ.γ. Μουστάρδα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. Κουρκουμάς, σε σκόνη
- ⅛ κ.γ. αλεσμένο Μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι Διατροφική Μαγιά (αυξάνει την «τυρένια» γεύση)
- 4 φλιτζάνια Μπουκετάκια Μπρόκολου ψιλοκομμένα
- Τριμμένα Αμύγδαλα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τις πατάτες, την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών σε μια μεσαία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα πατάτας/σκουός σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας, το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι/πιπέρι και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
Σερβίρουμε άμεσα γαρνίροντας με τριμμένα αμύγδαλα από πάνω (προαιρετικά).
Σημειώσεις
Αν σας αρέσει η σούπα σας πιο αραιή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη στο τέλος.