Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους

Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους

Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους

vegan συνταγή

Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους – Μια νόστιμη και χορταστική σούπα, που μπορείτε να σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή να την απολαύσετε ως ελαφρύ γεύμα!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30′ – Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 6 στελέχη Σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 λίτρο Ζωμό Λαχανικών (4 φλιτζάνια)
  • 1 φλιτζάνι Νερό
  • ⅓ φλιτζάνι αλεύρι Αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι ωμά Κάσιους
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • ½ κ.γ. Θυμάρι, αποξηραμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου το σέλινο και το κρεμμύδι αρχίσουν να μαλακώνουν και να φαίνονται ημιδιαφανή.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το νερό και πασπαλίζουμε το αλεύρι ενώ χτυπάμε ελαφρά για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους. Προσθέτουμε τα ωμά κάσιους, δάφνη και θυμάρι. Φέρνουμε σε σιγοβράσιμο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου τα κάσιους είναι πολύ μαλακά.
  • Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και μετά χτυπάμε στο μπλέντερ (ή με ράβδο χειροός)  σε μικρές παρτίδες, προσέχοντας να μην γεμίσει το μπλέντερ μας πολύ ψηλά, ώστε να μην πεταχτεί. (Εάν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, φροντίστε να τα συνδυάσετε πολύ καλά έτσι ώστε το κάσιους να είναι πλήρως αναμεμειγμένο). Την ζεσταίνουμε πριν το σερβίρισμα και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα σέλινου.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Σοκολατόπιτα με αφράτη ζύμη
Vegan Τούρτα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!