
Σπιτικό Vegan Τυρί με Κάσιους, Διατροφική Μαγιά και Βότανα
vegan συνταγή
Αυτό το Σπιτικό Vegan Τυρί με Κάσιους, Διατροφική Μαγιά και Βότανα είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του και μπορείτε να το απολαύσετε με vegan κρακεράκια ή και σκέτο!
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 15′ – Μερίδες: 8-12
ΥΛΙΚΑ
Για το Σπιτικό Vegan Τυρί:
- Κάσιους 1 φλιτζάνι
- 1,5 φλιτζάνι νερό (διαιρεμένο)
- ½ φλιτζάνι Διατροφική Μαγιά
- 1 κ.σ. Μηλόξυδο
- 1 κ.σ. Σιρόπι Σφένδαμου
- 1 κ.σ. εκχύλισμα μαγιά Marmite
- Θαλασσινό Αλάτι / Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
- 1 κ.σ. Μαϊντανό
- 2-3 σκελίδες Σκόρδο (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. Κουρκούμη
- ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
- 3 κ.σ. σκόνη Αγάρ Αγάρ
Για το σερβίρισμα:
- 1/2 κ.σ. Μαϊντανό
- 1/2 κ.σ. Βασιλικό
- 1/2 κ.σ. Ρίγανη
- Φρέσκο Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Σπιτικό Vegan Τυρί με Κάσιους και Διατροφική Μαγιά:
- Ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε 3/4 φλιτζάνι νερό και όλα τα υπόλοιπα συστατικά, ΕΚΤΟΣ από το άγαρ άγαρ, σε ένα μπλέντερ και περιστρέφουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη λεία υφή.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα φέρνουμε τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζάνια νερό σε σιγοβράσιμο, προσθέτουμε το άγαρ άγαρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά έως ότου οι νιφάδες άγαρ άγαρ διαλυθούν πλήρως.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κάσιους. Αναμειγνύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφή σύσταση.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει, καλύπτουμε με σελοφάν και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή ολονυχτίς.
Για το σερβίρισμα:
- Πασπαλίζουμε από πάνω μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη και φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
- Φυλάσσεται στο ψυγείο και διατηρείται έως και 5 ημέρες.