Vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια, σως Αβοκάντο-Άνηθο και Κρεμμύδια Τουρσί

Vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια, σως Αβοκάντο-Άνηθο και Κρεμμύδια Τουρσί

Vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια, σως Αβοκάντο-Άνηθο και Κρεμμύδια Τουρσί

vegan συνταγή – χωρίς γλουτένη

Αυτή η εύκολη vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια, σως Αβοκάντο-Άνηθο και Κρεμμύδια Τουρσί είναι ένα υπέροχο υγιεινό vegan γεύμα, σνακ ή ορεκτικό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά – Συνολικός Χρόνος: 30′

Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

Για την Vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια:

  • 400 γρ. Ρεβίθια, βρασμένα
  • ⅓ φλιτζάνι Σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 Αγγουράκια Τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού,
  • 1 κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
  • 1 κ.σ. vegan Μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γ. Κάπαρη
  • 1 φύλλο Nori, ψιλοκομμένο (ή άλλο είδος φύκι)
  • 1 μικρή σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Για την σως Αβοκάντο-Άνηθο:

  • 1 μεγάλο Αβοκάντο
  • ½ φλιτζάνι Γάλα Αμύγδαλου
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • 2 κ.σ. Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Φύλλα Μαρουλιού
  • ¼ φλιτζάνι Ραπανάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • ¼ φλιτζάνι Κόκκινα Κρεμμύδια Τουρσί *

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Vegan Σαλάτα «τόνου» με Ρεβίθια

  • Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (ή μπλέντερ), συνδυάζουμε τα ρεβίθια, το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα αγγουράκια τουρσί, το σκόρδο, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, την vegan μαγιονέζα και μουστάρδα dijon, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο nori και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Επεξεργαζόμαστε το μείγμα ώστε η τελική υφή να μην είναι πολύ καθαρισμένη – δεν θέλουμε να γίνει πουρές. Θέλουμε και κάποια μερικώς θρυμματισμένα κομμάτια μέσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι αν χρειάζεται. Το βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει η γεύση.

Για την σως Αβοκάντο-Άνηθο:

  • Φτιάχνουμε τη σως αβοκάντο-άνηθο αναμειγνύουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το γάλα αμυγδάλου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες, προσθέτοντας περισσότερο γάλα αμυγδάλου εάν είναι απαραίτητο.

*Για τα Κόκκινα Κρεμμύδια τουρσί:

Για να φτιάξουμε τα ταχύτερα κόκκινα κρεμμύδια τουρσί, συνδυάζουμε ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι, καλυμμένο με ξύδι ρυζιού, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Διαρκούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού την vegan σαλάτα «τόνου» με ρεβίθια μαζί με την σως αβοκάντο-άνηθο, ραπανάκια και κόκκινα κρεμμύδια τουρσί.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Το YouTube επωφελείται και κερδοσκοπεί από την κακοποίηση ζώων
Γεμιστές Κίτρινες Κολοκύθες με σπιτική σάλτσα Chimichurri

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!