Vegan Πιτσούλες με Ψητά Λαχανικά και σως Αβοκάντο

Πίτες_vegan Pizza με Αβοκάντο, Ρεβύθια και Κουνουπίδι

Vegan Πιτσούλες με Ψητά Λαχανικά και σως Αβοκάντο

Εξαιρετικά προσαρμόσιμη συνταγή σε όποια λαχανικά έχετε στη διάθεσή σας – Vegan συνταγή γεμάτη με γεύση και έτοιμη σε 30 λεπτά!

Συνολικός χρόνος 30 λεπτά

Μερίδες 8

ΥΛΙΚΑ

Για την σως Αβοκάντο

  • 2 ώριμα Αβοκάντο
  • 1-2 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας Νερό (ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες)
  • μια χούφτα φρέσκο Κόλιανδρο ή Μαϊντανό
  • 1 κ.γ. Κύμινο
  • Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
  • χυμό από 1 Λάιμ

Για τα Ψητά Λαχανικά και τις Πίτες

  • 1 Κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 400 γρ. Ρεβύθια, βρασμένα ή σε κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1-2 κ.σ. Τσίλι σε σκόνη
  • 1-2 κ.γ. Garam Masala μπαχαρικά
  • 1/2 κ.γ. Πιπέρι Καγιέν (προαιρετικά για πικάντικο)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
  • 8 Πίτες Ολικής Αλέσεως
  • Vegan Γιαούρτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 215 βαθμούς ° C.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε σε αυτό το κουνουπίδι και τα ρεβύθια, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει καλά με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά υγρά. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
  • Τα αφήνουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα και τα ρεβύθια να είναι ημι-τραγανά.

Avocado Dip: Ενώ τα λαχανικά ψήνονται,  τοποθετούμε όλα τα συστατικά για την αβοκάντο σως σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουν μια ομαλή υφή. Την αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε στα γρήγορα τις πίτες στο φούρνο. Τις αφαιρούμε όταν πάρουν λίγο χρώμα, αλείφουμε κάθε πίτα με μια κουταλιά αβοκάντο σως και τοποθετούμε από πάνω τα ψητά λαχανικά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο ή μαϊντανό και ένα κουταλάκι vegan γιαουρτιού.

Πιτσούλες με Ψημένα Λαχανικά και σως Αβοκάντο

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Εποχιακά Λαχανικά Μαρτίου (μέρος 3ο)
Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα – πηγές φυτικής προέλευσης (vegan)

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!