Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα

Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα

Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα

vegan συνταγή

Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα – Πρόκειται για ένα φρέσκο, γευστικό ​​και απλό γεύμα, έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 15′ – Μερίδες: 2-3

ΥΛΙΚΑ

  • 3 Κολοκυθάκια μεγάλου μεγέθους
  • 3 φλιτζάνια Σπανάκι
  • 3 κ.γ. Λάδι Αβοκάντο (ή λάδι καρύδας)
  • ½ φλιτζάνι Κάσιους
  • ¾ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
  • 4 σκελίδες φρέσκο ​​Σκόρδο
  • 3 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Νιφάδες Κόκκινο Πιπέρι για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε στα γρήγορα τα κάσιους αφήνοντάς τα να κάθονται σε βραστό νερό για 15 λεπτά.
  • Στη μηχανή κοπής λαχανικών, περνάμε τα κολοκυθάκια έτσι ώστε να τα έχουμε σε μορφή νουντλς.
  • Σε έναν επεξεργαστή ή μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα συστατικά για να φτιάξουμε τη λευκή σάλτσα: ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα κάσιους, προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου, σκόρδο, χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια περιστρέφουμε μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες η σάλτσα μας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι αβοκάντο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα νουντλς κολοκυθάκι με τα 3 φλιτζάνια σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί λίγο.
  • Προσθέτουμε τη λευκή σάλτσα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να είναι όλα ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
  • Τα αφήνουμε να μαγειρέψουν μέχρι να ζεσταθούν και στη συνέχεια σερβίρουμε γαρνίροντας με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φέτες λεμονιού.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Σουφλέ Σπανάκι και Αγκινάρα
Vegan Cheesecake Σοκολάτας – μια τριπλή σοκολατένια απόλαυση

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!