
Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα
vegan συνταγή
Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα – Πρόκειται για ένα φρέσκο, γευστικό και απλό γεύμα, έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 15′ – Μερίδες: 2-3
ΥΛΙΚΑ
- 3 Κολοκυθάκια μεγάλου μεγέθους
- 3 φλιτζάνια Σπανάκι
- 3 κ.γ. Λάδι Αβοκάντο (ή λάδι καρύδας)
- ½ φλιτζάνι Κάσιους
- ¾ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
- 4 σκελίδες φρέσκο Σκόρδο
- 3 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- Νιφάδες Κόκκινο Πιπέρι για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε στα γρήγορα τα κάσιους αφήνοντάς τα να κάθονται σε βραστό νερό για 15 λεπτά.
- Στη μηχανή κοπής λαχανικών, περνάμε τα κολοκυθάκια έτσι ώστε να τα έχουμε σε μορφή νουντλς.
- Σε έναν επεξεργαστή ή μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα συστατικά για να φτιάξουμε τη λευκή σάλτσα: ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα κάσιους, προσθέτουμε γάλα αμυγδάλου, σκόρδο, χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια περιστρέφουμε μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες η σάλτσα μας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι αβοκάντο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα νουντλς κολοκυθάκι με τα 3 φλιτζάνια σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί λίγο.
- Προσθέτουμε τη λευκή σάλτσα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να είναι όλα ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
- Τα αφήνουμε να μαγειρέψουν μέχρι να ζεσταθούν και στη συνέχεια σερβίρουμε γαρνίροντας με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φέτες λεμονιού.
Απολαμβάνουμε!