Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”

VEGAN ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ με VEGAN ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”

vegan συνταγή

Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο” – Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την vegan πασχαλινή συνταγή μαγειρίτσας με μανιτάρια, λαχανικά και ρύζι και γιορτάστε το Πάσχα ειρηνικά!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45′ – Μερίδες: 3-4

ΥΛΙΚΑ

Για την vegan Μαγειρίτσα:

  • 500 γρ. Μανιτάρια Λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 500 γρ. Μανιτάρια Πλευρώτους, κομμένα σε κύβους
  • 1 μάτσο Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο Μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι Ρύζι, βρασμένο
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • Ζεστό Νερό
  • Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι, για γεύση

Για το vegan “Αυγολέμονο”:

  • Ζωμό από την vegan μαγειρίτσα
  • 1-2 κ.σ. Ταχίνι
  • Χυμό από 1/2-1 Λεμόνι (αναλόγως πόσο ξινό το θέλουμε)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη Κουρκουμά (προαιρετικά για χρώμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την vegan Μαγειρίτσα:

  • Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες βραστό νερό.
  • Μόλις μαγειρευτούν, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά τον κουρκουμά και τον δυόσμο.

Για το vegan “Αυγολέμονο”:

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε λίγο βραστό ζωμό από το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και όταν ασπρίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού το “αυγολέμονο”. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου και απολαμβάνουμε!

Ευχόμαστε Καλό και Αναίμακτο Πάσχα σε όλους !!!

Σημειώσεις

Αποθήκευση: Διατηρείται σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Η Κίνα απαγορεύει την κατανάλωση σκύλων αλλά συνεχίζει να θεωρεί τις γάτες “ζωικό κεφάλαιο”
Vegan Ρολά Κανέλας

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!