Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”

VEGAN ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ με VEGAN ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Μερίδες: 3-4

ΥΛΙΚΑ

Για την vegan Μαγειρίτσα

  • 500 γρ. Μανιτάρια Λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 500 γρ. Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 500 γρ. Μανιτάρια Πλευρώτους, κομμένα σε κύβους
  • 1 μάτσο Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο Μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι Ρύζι, βρασμένο
  • 50 ml Ελαιόλαδο
  • Βραστό Νερό
  • Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι, για γεύση

Για το vegan “Αυγολέμονο”

  • Ζωμό από το φαγητό μας
  • 1-2 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμό από 1/2-1 λεμόνι (αναλόγως πόσο ξινό το θέλουμε)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη Κουρκουμά (προαιρετικά για χρώμα)

Σημειώσεις

Αποθήκευση: φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες βραστό νερό. Μόλις μαγειρευτούν, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά τον κουρκουμά και τον δυόσμο.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε λίγο βραστό ζωμό από το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και όταν ασπρίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού το “αυγολέμονο”. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου και απολαμβάνουμε!
Vegan Πάσχα

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Η Κίνα απαγορεύει την κατανάλωση σκύλων αλλά συνεχίζει να θεωρεί τις γάτες “ζωικό κεφάλαιο”
Vegan Ρολά Κανέλας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!