
Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο”
vegan συνταγή
Vegan Μαγειρίτσα με Vegan “Αυγολέμονο” – Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την vegan πασχαλινή συνταγή μαγειρίτσας με μανιτάρια, λαχανικά και ρύζι και γιορτάστε το Πάσχα ειρηνικά!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45′ – Μερίδες: 3-4
ΥΛΙΚΑ
Για την vegan Μαγειρίτσα:
- 500 γρ. Μανιτάρια Λευκά, κομμένα σε φέτες
- 500 γρ. Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 500 γρ. Μανιτάρια Πλευρώτους, κομμένα σε κύβους
- 1 μάτσο Φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο Μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- ½ μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι Ρύζι, βρασμένο
- 50 ml Ελαιόλαδο
- Ζεστό Νερό
- Θαλασσινό Αλάτι, για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
Για το vegan “Αυγολέμονο”:
- Ζωμό από την vegan μαγειρίτσα
- 1-2 κ.σ. Ταχίνι
- Χυμό από 1/2-1 Λεμόνι (αναλόγως πόσο ξινό το θέλουμε)
- 1/2 κ.γ. σκόνη Κουρκουμά (προαιρετικά για χρώμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την vegan Μαγειρίτσα:
- Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες βραστό νερό.
- Μόλις μαγειρευτούν, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το βρασμένο ρύζι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά τον κουρκουμά και τον δυόσμο.
Για το vegan “Αυγολέμονο”:
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε λίγο βραστό ζωμό από το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και όταν ασπρίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού το “αυγολέμονο”. Αν θέλουμε σερβίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου και απολαμβάνουμε!
Ευχόμαστε Καλό και Αναίμακτο Πάσχα σε όλους !!!
Σημειώσεις
Αποθήκευση: Διατηρείται σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.