Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου

Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου

Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου

vegan συνταγή

Αυτά τα γλυκά Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου είναι μια όμορφη προσθήκη στο πασχαλινό vegan τραπέζι! Εύκολα και διασκεδαστικά στην παρασκευή, raw vegan, υπέροχα στη γεύση και εμφάνιση!

(χορτοφαγικά, vegan, ωμοφαγικά, νηστίσιμα, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Μερίδες: 15 vegan πασχαλινά αυγά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια πολύ λεπτό Αλεύρι Αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. Εκχύλισμα Αμυγδάλου
  • 3- 4 κ.γ. Σιρόπι Σφένδαμου
  • 2 κ.γ. Ροδόνερο (προαιρετικά) ή νερό
  • Βρώσιμο Χρώμα Ζαχοροπλαστικής (3 χρώματα της επιλογής σας)
Vegan Πασχαλινά Αυγά Αμυγδάλου συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χρησιμοποιούμε ένα λεπτό κόσκινο για να φιλτράρουμε το αλεύρι αμυγδάλου και να βεβαιωθούμε ότι το αλεύρι είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτό και αφράτο, καθώς αυτό επηρεάζει την τελική υφή. Εάν υπάρχουν κομμάτια αμυγδάλου στο αλεύρι, θα κάνει την τελική υφή τραχιά.
  • Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το σιρόπι σφένδαμου και το ροδόνερο. Όταν το μείγμα συνδυαστεί, το πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα σταθερό μείγμα σαν «ζύμη».
  • Διαχωρίζουμε το μείγμα σε 3 μέρη. Προσθέτουμε μια πρέζα ροζ βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μέρος, κίτρινο στο άλλο και μπλε στο τρίτο. Ζυμώνουμε λίγο παραπάνω μέχρι να ενσωματωθεί το βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής πλήρως στη «ζύμη».
  • Παίρνουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το πλάθουμε στα χέρια μας μέχρι να σχηματίσουμε ένα σχήμα αυγού. *Για μεγαλύτερα αυγά, πάρτε 2 κουταλιές της σούπας ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Βυθίζουμε στο χρώμα ζαχαροπλαστικής ένα μικρό πινέλο και χρωματίζουμε μικροσκοπικά στίγματα, για να κάνουμε τα vegan πασχαλινά αυγά μας να φαίνονται ρεαλιστικά.
  • Τα βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Απολαμβάνουμε ένα ειρηνικό, αναίμακτο, vegan Πάσχα !

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Τσουρέκι με Μαστίχα και Πορτοκάλι
Σπιτικό Vegan Τυρί με Κάσιους, Διατροφική Μαγιά και Βότανα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!