
Vegan “Τονοσαλάτα”
Vegan – Χωρίς Λάδι
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Μερίδες 2-4
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. Ρεβύθια, βρασμένα
- 1 μικρό Κρεμμύδι, σε κύβους
- 3-4 μικρά Τουρσιά, κομμένα σε φέτες
- 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. Ξύδι Ρυζιού
- 2 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. Ταχίνι
- 1-2 κ.σ. Φύκια (dulse, nori, wakame, κ.λπ.)
- Μαύρο Πιπέρι
- ¼ κ.γ. Σκόρδο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε στην επιθυμητή συνοχή με ένα πιρούνι (ίσως θέλετε να είναι εντελώς λείο στην υφή ή με μερικά κομμάτια να παραμένουν μέσα).
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά στο μπολ και τα συνδυάζουμε.
- Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού ή και μόνο της.
- Φυλάσσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.