Vegan Θαλασσινά Φαλάφελ

Θαλασσινά Φαλάφελ Συνταγή

Vegan Θαλασσινά Φαλάφελ

Μια εύκολη και γρήγορη vegan συνταγή με γεύση θάλασσας!

 Χρόνος Προετοιμασίας  10 λεπτά

 Χρόνος Μαγειρέματος  40 λεπτά

Μερίδες 6 φαλάφελ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. Ρεβύθια, βρασμένα
  • 1 φύλλο Φύκι Nori, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 γρ. αποξηραμένα Φύκια Wakame, μουλιασμένα
  • ½ φλιτζάνι Τρίμματα Ψωμιού
  • ½ φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 ½ κ.σ. Vegan Worcestershire Sauce(προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. Μπαχαρικά για ψάρι
  • ½ κ.γ. Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • Νερό
Φύκια Wakame

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ½ κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα φύκια wakame και τα μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα φύκια wakame, μαζί με τα κομματάκια από το φύλλο nori και τα τρίμματα ψωμιού. Αλέθουμε μέχρι να συνδυαστούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα φυκιών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγουρευόμαστε ότι το ρεβυθάλευρο αλλά και το μείγμα φυκιών, έχει πάει παντού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε καρυκεύματα σύμφωνα με την γεύση μας.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα φαλάφελ ή στρογγυλά, ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Διατηρούνται στη κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ζωοτομία: μια άχρηστη πρακτική που στερεί 115 εκατομμύρια ζωές ετησίως
Επίτροπος EU: Η Εργοστασιακή Κτηνοτροφία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο COVID-19

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!