
Ανάμεικτη Σαλάτα με Φασόλια και Λαχανικά
vegan συνταγή – φυτική πρωτεΐνη
Ανάμεικτη Σαλάτα με Φασόλια και Λαχανικά – Μια vegan συνταγή που μπορεί να αποτελέσει φανταστικό ορεκτικό, σαλάτα ή και κυρίως γεύμα. Έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά!
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά – Συνολικός Χρόνος: 20′
Μερίδες: 6-8
ΥΛΙΚΑ
Για την ανάμεικτη Σαλάτα με Φασόλια και Λαχανικά:
- 1 ½ φλιτζάνι Μαύρα Φασόλια, μαγειρεμένα
- 1 ½ φλιτζάνι Μαυρομάτικα, μαγειρεμένα
- 2 Ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι Καλαμπόκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο – βρασμένο
- 1 Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 Λεμόνι, χυμό
- 2 μεγάλα Αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- ¼ φλιτζάνι Μαϊντανό ή Κόλιανδρο
Για την Σως:
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ξύδι
- 1 κ.γ. Κύμινο
- ½ κ.γ. Καγιέν
- ½ κ.γ. σιρόπι Σφενδάμου
- 1 Λιαστή Ντομάτα, τριμμένη στο μύλο του καφέ
- 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- 1κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαύρα φασόλια, τα μαύρα μάτια, τις ντομάτες, το καλαμπόκι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί το ξύδι, το λάδι, το κύμινο, το καγιέν, το σιρόπι σφενδάμου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τη σως πάνω από το μείγμα φασολιών. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την γεύση σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα για να αφήσετε τις γεύσεις να “παντρευτούν”.