Vegan Μους Σοκολάτας με μόνο 2 συστατικά

Vegan ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με aquafaba

Vegan Μους Σοκολάτας με μόνο 2 συστατικά

vegan συνταγή

To Vegan Μους Σοκολάτας με μόνο 2 συστατικά, aquafaba και σοκολάτα, θα σας εντυπωσιάσει. Τι είναι η aquafaba? Στη συνέχεια της συνταγής μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά για την φτιάχνετε. Στην vegan κουζίνα αντικαθιστά το ασπράδι του αυγού!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά – Συνολικός Χρόνος: 20΄ 

Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

Για το vegan Μους Σοκολάτας

  • 1 κονσέρβα Ρεβίθια, το ρεβυθόζουμο (aquafaba)
  • 140 γρ. vegan Μαύρη Σοκολάτα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας (προαιρετικό)
  • 1 κ.σ. γλυκαντικό ή Ζάχαρη (προαιρετικό)

Για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

  • Σαντιγί Καρύδας
  • Παγωμένα Αποξηραμένα Φρούτα
Vegan ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με aquafaba συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αποστραγγίζουμε και αφαιρούμε τα ρεβίθια διατηρώντας το υγρό της κονσέρβας (aquafaba).
  • Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το aquafaba μέχρι να αρχίσει να γίνεται αφράτο, περίπου 10-15 λεπτά.
  • Μόλις το aquafaba είναι ωραίο και αφράτο, λιώνουμε την σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο aquafaba (θα ξεφουσκώσει αλλά είναι εντάξει) και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. * Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το εκχύλισμα βανίλιας και το γλυκαντικό αυτή τη στιγμή εάν το επιθυμείτε.
  • Μόλις αναμιχθούν ρίχνουμε το μους σοκολάτας στα μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μια νύχτα.
  • Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε στη κορυφή την σαντιγί καρύδας και τα παγωμένα αποξηραμένα φρούτα.

Απολαμβάνουμε!

Τι είναι η aquafaba?

Η aquafaba (ακουαφάβα) είναι η φυτική εκδοχή του αυγού, η αντικατάσταση του αυγού στις συνταγές μας, γλυκές και αλμυρές. Ιδανική για vegan κέικ, μπισκότα, μαγιονέζα, πάβλοβα, μπράουνις, μαρέγκες, μακαρόν, αμυγδαλωτά κ.λ.π. χωρίς αυγά! Πάμε να δούμε παρακάτω τη συνταγή για να τη φτιάξετε, πως τη χρησιμοποιούμε και όλα τα μυστικά.

Η ακουαφάβα είναι vegan και χωρίς γλουτένη.

Στην ουσία είναι το νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.  Στην vegan κουζίνα αντικαθιστά το ασπράδι του αυγού. Όταν χτυπήσουμε το υπόλοιπο από τα βρασμένα ρεβίθια, μπορούμε να έχουμε την τέλεια αφράτη φουσκωτή μαρέγκα !

Πώς να πετύχουμε τη σωστή σύσταση στην aquafaba

Όλο το μυστικό για να πετύχουμε την σωστή σύσταση στην ακουαφάβα, είναι να την συμπυκνώσουμε.

Μόνο η πυκνή aquafaba μπορεί να μετατραπεί σε vegan μαρέγκα. Αν είναι αραιή η σύσταση της δεν γίνεται να πήξει.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό από κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια, που έχει πυκνή σύσταση και μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο ρεβιθιού.

Αυτό το ρεβυθόζουμο, το νερό δηλαδή που όλοι πετάμε όταν βράζουμε τα ρεβίθια, έχει την ικανότητα να αντικαταστήσει τα αυγά στις vegan συνταγές.

Το ίδιο γίνεται και από το νερό των βρασμένων φασολιών.

Το νερό των ρεβιθιών όπως και το νερό που βράσαμε τα φασόλια είναι πηχτό, περιέχει άμυλο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και πηκτικά συστατικά που του επιτρέπουν να διογκωθεί και να κρατήσει την σύσταση του μέσα στις συνταγές.

Πως φτιάχνουμε την Aquafaba?

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρεβυθόζουμο με μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να γίνεται αφράτο, περίπου 10-15 λεπτά.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε γιατί εξασθενούν την μνήμη και γερνούν τις αρτηρίες
Μακαρόνια Λαχανικών με Vegan Κρεμώδη Σάλτσα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!