Μακαρόνια Λαχανικών με Vegan Κρεμώδη Σάλτσα

Vegan Μακαρόνια Λαχανικών με κρεμώδη σάλτσα συνταγή

Μακαρόνια Λαχανικών με Vegan Κρεμώδη Σάλτσα

vegan συνταγή

Νόστιμα Μακαρόνια Λαχανικών με Vegan Κρεμώδη Σάλτσα, που μπορείτε να τα ετοιμάσετε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα, σε μόλις 20 λεπτά!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 20΄ Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ½ Φλιτζάνια Νερό
  • 450 γρ. Σπαγγέτι Κινόα ή από καστανό ρύζι
  • 400 γρ Μανιτάρια Κρεμίνι, κομμένα σε φέτες
  • 350 γρ. κατεψυγμένο ή φρέσκο Αρακά
  • 2 Κολοκύθια, σε κύβους
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γ. Θυμάρι
  • 1 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • 1 κ.σ. Βούτυρο Καρύδας ή οποιοδήποτε vegan βούτυρο
  • ¼  φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. Αλεύρι Ρυζιού, για να πήξει η σάλτσα
  • Θαλασσινό Αλάτι  και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση

Για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

  • Vegan Τυρί Παρμεζάνας
  • Μαϊντανό ή δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, μακαρόνια, μανιτάρια, κολοκυθάκια, αρακά, σκόρδο, θυμάρι, διατροφή μαγιά, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά, φροντίζοντας να παρακολουθούμε τα ζυμαρικά (ειδικά αν χρησιμοποιείτε ζυμαρικά από κινόα ή καστανό ρύζι).
  • Ανακατεύουμε το γάλα και το βούτυρο τώρα που σιγοβράζουν.
  • Το υγρό πρέπει να έχει μειωθεί κάπως σε αυτό το σημείο. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ υδατώδες και το θέλουμε πιο παχύ, προσθέτουμε αλεύρι ρυζιού.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με την αγαπημένη μας vegan παρμεζάνα και μαϊντανό για έξτρα γεύση (προαιρετικό)

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Μους Σοκολάτας με μόνο 2 συστατικά
Vegan Κροκέτες Γογγύλι (Ρέβα) εμπνευσμένες από την Κινέζικη Κουζίνα

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!