Vegan σούπα με Κέιλ, Λευκά Φασόλια & Πατάτες

Vegan σούπα με Κέιλ, Λευκά Φασόλια & Πατάτες_συνταγή

Vegan σούπα με Κέιλ, Λευκά Φασόλια & Πατάτες

vegan συνταγή

Αυτή η νόστιμη Vegan σούπα με Κέιλ, Λευκά Φασόλια & Πατάτες είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό φαγητό. Υπάρχουν τόσα καλά για την υγεία σας συστατικά σε αυτό το “ενός μπολ” γεύμα! Επιπλέον, είναι έτοιμο σε 45 λεπτά, μαγειρεύεται σε μια κατσαρόλα και κάνει μια ωραία μεγάλη παρτίδα που μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγική, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κίτρινο Κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 κοτσάνια Σέλινο, κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτρια Καρότα, σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι, χωρισμένα
  • 6 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα Μαγιάς Marmite (προαιρετικά)
  • 7 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κιλό Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 ματσάκια Κέιλ, με μίσχο και κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 2 κονσέρβες Λευκά Φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ξύδι Βαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πλατύφυλλο Μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη άλλη βαριά κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν, για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και το εκχύλισμα μαγιάς Marmite  (αν χρησιμοποιούμε) και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για ένα ή δύο λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν οι πατάτες, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κύβων σας. Προσθέτουμε κέιλ (ή λάχανο, σέσκουλο, σπανάκι) και φασόλια και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κέιλ και οι πατάτες μόλις να μην διαλύονται.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι βαλσάμικο, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστή με vegan τυρί ή διατροφική μαγιά αν θέλετε.

 

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan «Τυρένια» Σούπα Μπρόκολου
Vegan Νιόκι Πατάτας με Μανιτάρια και Θυμάρι

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!