Vegan Ρυζόγαλο

Vegan Ρυζόγαλο συνταγή - νηστήσιμο

Vegan Ρυζόγαλο

vegan συνταγή

Vegan Ρυζόγαλο γεμάτο με ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα! Το γάλα καρύδας είναι η τέλεια εναλλακτική επιλογή που μετατρέπει το συνηθισμένο ρυζόγαλο σε μια παραδεισένια κρεμώδη απόλαυση. Απολαύστε το “φρέσκο” και ζεστό ή αφήστε το στο ψυγείο για μια δροσερή απόλαυση. Γαρνίρετε με φρούτα, τριμμένη καρύδα και λίγη κανέλα.

(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγικό, νηστίσιμο)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 40′ – Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ

Για το Vegan Ρυζόγαλο

  • 1 φλιτζάνι Ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 5 φλιτζάνια Κρύο Νερό
  • 1/4 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
  • 2 Ξυλάκια Κανέλας
  • 1/3 φλιτζάνι Καστανή ή Ζάχαρη Καρύδας + 1/4 φλιτζάνι για επιπλέον γλυκύτητα
  • 1/3 φλιτζάνι Σταφίδες
  • 1/4 κουτ. εκχύλισμα Βανίλιας
  • 1 κουτ. Λάδι Καρύδας
  • 2 φλιτζάνια Γάλα ή Κρέμα Καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • Κανέλα σε σκόνη
  • Νιφάδες Αποξηραμένης Καρύδας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και τα ξυλάκια κανέλας. Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς (για να μην κολλήσει) μέχρι να απορροφήσει πλήρως το νερό και το ρύζι να γίνει μαλακό (όχι πολτοποιημένο). Περίπου 25 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει. Προσθέτουμε το γάλα ή κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, απαλά, για να μην κολλήσει.

Σε χαμηλή βράση, μειώνουμε τα υγρά για 10-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει μεταξένιο και κρεμώδες. Γαρνίρουμε με κανέλα και αποξηραμένες νιφάδες καρύδας (αν χρησιμοποιούμε) και το σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κρέμα Καραμελέ
Τραγανό Τηγανητό Jackfruit

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!