
Vegan Ριζότο Κολοκύθας Κινόα με Ρεβίθια και Σαφράν
vegan συνταγή
Εύκολη και υγιεινή συνταγή ριζότο κολοκύθας με κινόα (κινότο) με ρεβίθια και σαφράν. Ιδανικό για ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα!
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη , χωρίς γλουτένη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 μεσαίου μεγέθους Κολοκύθα Χοκάϊντο
- 200 γραμμάρια ή 1 φλιτζάνι μισοβρασμένα Ρεβίθια
- Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 2 μικρά Κόκκινα Κρεμμύδια
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 5 «κλωστές» σκούρο κόκκινο Σαφράν
- 1 κ.γ. Κουρκουμά
- 200 γραμμάρια ή 1 φλιτζάνι Κινόα
- 100 ml ή 1/2 φλιτζάνι Λευκό Κρασί ή ίδια ποσότητα Ζωμού Λαχανικών
- 500 ml ή 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 1-2 κ.σ. Κολοκυθόσποροι για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.
- Αφαιρούμε τους σπόρους από την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετούμε τις φέτες της κολοκύθας σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Σε ένα άλλο ταψί τοποθετούμε τα μισοβρασμένα ρεβίθια και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι και το βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό λαχανικών και τον κρατάμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το σαφράν, τον κουρκουμά και την κινόα. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα ρεβίθια .
- Ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορους για σερβίρισμα και απολαμβάνουμε!