Vegan Muffins Μήλου με επικάλυψη κραμπλ Kανέλας

Vegan Muffins Μήλου με επικάλυψη κραμπλ Kανέλας συνταγή νηστίσιμη

Vegan Muffins Μήλου με επικάλυψη κραμπλ Kανέλας

vegan συνταγή – νηστίσιμη

Αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα Vegan Muffins Μήλου με επικάλυψη κραμπλ Kανέλας μπορείτε να τα απολαύσετε με το vegan πρωινό σας ή και ως ένα γλυκό vegan σνακ.

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά’ – Μερίδες: 12 muffins

ΥΛΙΚΑ

Για την επικάλυψη κραμπλ με κανέλα:

  • 3 κ.σ. Λάδι Καρύδας, σε υγρή μορφή
  • 40g / ⅓ φλιτζάνι + 1 κ.σ. αλεύρι όλυρα ή αλέυρι για όλες της χρήσης ή ολικής αλέσεως
  • 3 κ.σ. Βρώμη
  • 3 κ.σ. Ψιλοκομμένα Καρύδια ή αμύγδαλα
  • 1,5 κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
  • 1,5 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη ή καρύδας

Για τα muffins (μάφιν):

  • 1 κ.σ. Λινάρόσπορο
  • 3 κ.σ. Νερό
  • 340g / 3 φλιτζάνια Αλεύρι, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ½ ολικής αλέσεως ½ για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ Θαλασσινό Αλάτι
  • 2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
  • 115g / ½ φλιτζάνι Ζάχαρη Καρύδας ή Καστανή
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
  • 255mls / 1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας Φυτικό Γάλα
  • 1 κ.σ. Μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
  • 130g / ½ φλιτζάνι Πουρέ Μήλου ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 μεσαία / 1,5 κούπες Μήλα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
Vegan Muffins Μήλου με επικάλυψη κραμπλ Kανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C και προετοιμάζουμε τη φόρμα για τα vegan muffins μήλου.

Για την επικάλυψη κραμπλ με κανέλα:

  • Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά για τα κραμπλ σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά για να τα συνδυάσουμε.
  • Παραμερίζουμε.

Για τα muffins:

  • Ανακατεύουμε το αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ ανάμειξης.
  • Σε μια κανάτα ή σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε όλα τα υγρά υλικά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα λιναριού στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το υγρό στα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε αρκετά για να συνδυάσουμε τα πάντα.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο στο μπολ και ανακατεύουμε για ομοιόμορφη κατανομή.
  • Διαιρούμε το μείγμα μεταξύ των φορμών για τα μάφιν.
  • Πασπαλίζουμε την επικάλυψη κραμπλ με κανέλα πάνω από τα muffins και την πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλά μας και μετά τα τοποθετούμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου μπορεί να εισαχθεί μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.

Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από την φόρμα τους και τα σερβίρουμε.

 

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κέικ Καρύδας με σοκολατένια βάση
Εύκολα Vegan Τάκος – μαριναρισμένα μανιτάρια, πιπεριές, κόκκινο λάχανο

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!