Μια βελούδινη χειμωνιάτικη vegan σούπα με κάστανα!
Vegan σούπα με ιδιαίτερη νοστιμιά, κατάλληλη για πρώτο πιάτο αλλά και για ένα καθημερινό γεύμα σας.
Ποσότητα: 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. βρασμένα και ξεφλουδισμένα Κάστανα
- 4 μέτρια Καρότα ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο λιωμένο
- 400 ml. Γάλα Αμυγδάλου
- 1 κ.σ. ξερό Θυμάρι
- 100 ml. Ζωμό Λαχανικών ή ένα κύβο ζωμού λαχανικών
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το γάλα αμυγδάλου, 400ml νερό, το θυμάρι και τα κάστανα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα καρότα.
- Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα έως ότου γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. *Αν δεν έχετε μπλέντερ χειρός μπορείτε να το μεταφέρετε τη σούπα στο κλασσικό μπλέντερ – προσεκτικά όμως γιατί η σούπα είναι καυτή!
- Σερβίρουμε σε μπωλ ή βαθιά πιάτα προσθέτοντας στην κορυφή κάστανα που έχουμε πρώτα ελαφρά ροδίσει σε ένα τηγάνι και πιπέρι.