
Vegan Τάρτα με Σπαράγγια και Κρεμώδη γέμιση
Τέλεια κρεμώδης τυρένια γέμιση, χωρίς σόγια και γαλακτοκομικά, πάνω από κρούστα ολικής αλέσεως. Εύκολη συνταγή 40 λεπτών από την αρχή έως το τέλος!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 35 λεπτά
Μερίδες 6 φαλάφελ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρούστα:
- 2 φλιτζάνια Αλεύρι Ολικής Αλέσεως
- 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι Ελαιόλαδο (80 ml)
- 100 ml Κρύο Νερό
Για την γέμιση:
- 1 φλιτζάνι ωμά Κάσιους (125 γρ.) μουλιασμένα σε νερό όλη τη νύχτα
- 160 ml Νερό
- 1 κ.γ. Διατροφική Μαγιά
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
- ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. Καγιέν
- 1 κ.σ. φρέσκια Ρίγανη
- 1 κ.σ. φρέσκο Θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι για γεύση
Για την Τάρτα:
7 σπαράγγια (εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα λαχανικά όπως π.χ. κολοκυθάκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρούστα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ℃ . Συνδυάζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό σε ένα μπολ μεσαίου μίγματος. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Την απλώνουμε και την μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί ή και στρόγγυλο. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Για την γέμιση:
Βάζουμε τα μουλιασμένα κάσιους, σκόρδο, νερό, χυμό λεμονιού, μοσχοκάρυδο, διατροφική μαγιά και μια πρέζα καγιέν στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ μας. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ομαλή υφή. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν πιστεύουμε ότι είναι πολύ παχύ (θα πρέπει να έχει τη συνοχή του χούμους ή λίγο πιο αραιό). Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βότανα (ρίγανη & θυμάρι), αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ετοιμάστε τα λαχανικά σας:
- Εάν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια στη τάρτα μας, τα καθαρίζουμε πρώτα. Κόβουμε τις άκρες και βάζουμε τα σπαράγγια κάθετα σε αλατισμένο βραστό νερό για 5 λεπτά με τα κεφαλάκια των σπαραγγιών προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα μαγειρέψουμε τα παχύτερα μέρη των στελεχών μας, ενώ οι κορυφές θα είναι ωραίες και τραγανές.
*Εάν φτιάξετε το πίτα σας με άλλα λαχανικά, θα πρέπει να τα προ-μαγειρέψετε επίσης. Η τάρτα διαρκεί 20 λεπτά για να ψηθεί, οπότε τα λαχανικά δεν θα γίνουν εντελώς αν τα βάλετε ωμά σε αυτή Γι ‘αυτό, βράστε τα ή τηγανίστε τα πριν τα προσθέσετε στη τάρτα.
Συναρμολόγηση Τάρτας:
- Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από την κρούστα. Τακτοποιούμε τα σπαράγγια στην κορυφή και τα πιέζουμε απαλά, έτσι ώστε να είναι το μισό τους βυθισμένο στη γέμιση. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή έως ότου η κορυφή είναι χρυσή. *Aν θέλετε η γέμιση να είναι αρκετά σταθερή, και όχι τόσο κρεμώδης, αυξήστε το χρόνο ψησίματος σε 30 λεπτά.
Αφήστε τη να κρυώσει και απολαύστε!
Σημειώσεις
Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.