
Ινδική Ρεβυθάδα με Μπασμάτι Ρύζι
φυτική πρωτεΐνη – vegan συνταγή
Ρεβίθια Μασάλα με Μπασμάτι Ρύζι- μια vegan συνταγή με ινδική γεύση που προσφέρει φυτική πρωτεΐνη και είναι εξαιρετικά υγιεινή και πολύ εύκολη να φτιαχτεί!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1/4 φλιτζάνι + 2 2/3 φλιτζάνια ανάλατο Ζωμό Λαχανικών – χωρισμένο
- 3 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 μέτριο Κίτρινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 600 γρ. Ρεβίθια, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
- 2 μεσαίες Ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
- 1-2 Τσίλι (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
- 1 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο
- 2 κ.γ. Μπαχαρικά Γκαράμ Μασάλα (garam masala)
- 2 κ.γ. Κόλιανδρο
- 1 κ.γ. Κύμινο
- ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- 2 κ.σ. φρέσκο Χυμό Λεμονιού
- ½ κ.γ. σιρόπι Σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο Κόλιαντρο
- Ρύζι Μπασμάτι ή όποιο άλλο ρύζι της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό λαχανικών, σκόρδο και κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ή έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 2/3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, ψιλοκομμένες ντομάτες, ντοματοπελτέ, τσίλι (προαιρετικά), τζίντζερ, γκαράμ μασάλα, κόλιανδρο, κύμινο και πιπέρι καγιέν
- Ανακατεύουμε έως ότου συνδυαστούν καλά και το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά.
- Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στις προτιμήσεις μας.
- Το αφήνουμε να καθίσει για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε (θα πυκνώσει καθώς κάθεται).
- Σερβίρουμε πάνω από ρύζι μπασμάτι ή οποιοδήποτε ρύζι της προτίμησής μας.
Μπορεί να φυλαχθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!