Vegan Μπιφτέκια με Μανιτάρια, Κινόα και Ψητά Λαχανικά

Vegan Burger Μπιφτέκια με Μανιτάρια, Κινόα και Ψητά Λαχανικά

Vegan Μπιφτέκια με Μανιτάρια, Κινόα και Ψητά Λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

Για τα Vegan Μπιφτέκια

  • 300 γρ. Μανιτάρια cremini ή πλευρώτους
  • 1/2 φλιτζάνι Κινόα αλεύρι ή τριμμένο στο μύλο
  • 100 γρ. κιμά Σόγια
  • 3/4 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο Ρύζι
  • 1 μικρό ωμό Παντζάρι
  • 2 στελέχη Σέλινο, σε κύβους
  • 1 μέτριο Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. Μπαχαρικά για Κρέας
  • 1 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. Πιπέρι

Για τα Ψητά Λαχανικά

  • 6 Πατάτες μεγάλες
  • 4 Κολοκύθια
  • 3 Γλυκοπατάτες
  • 1 κουταλάκι μπαχαρικά Γκαράμ Μασάλα
  • 1 κουταλάκι τριμμένη πάπρικα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Vegan_Burger Μπιφτέκια με Μανιτάρια, Κινόα και Ψητά Λαχανικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Vegan Μπιφτέκια

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάζουμε το κιμά σόγιας να μουλιάσει για όσα λεπτά λέει η συσκευασία.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, έως ότου τσιγαριστεί ελαφρώς το κρεμμύδι και μαλακώσει το σέλινο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά κρέατος. Σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Γυρίζουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια (αυτό τα βοηθά να απελευθερώσουν τα υγρό τους ταχύτερα και αποτρέπουμε το βράσιμο τους). Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν τα περισσότερα υγρά τους και να γίνουν σχετικά στεγνά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι για να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τον κιμά σόγιας και τον τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο μείγμα μανιταριών και τη σόγια στο μούλτι. Προσθέτουμε το παντζάρι, το μαγειρεμένο ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Συνδυάζουμε όλα τα συστατικά πολύ καλά. Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζεται περισσότερα καρυκεύματα, και προσθέτουμε ανάλογα με τις ανάγκες. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και ελάχιστο νερό για να γίνει πιο ομοιογενές το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρεβυθάλευρο και το λάδι. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι στεγνό αλλά πρέπει να κρατάει.
  • Σε ένα μύλο για καφέ αλέθουμε τη κινόα (ή χρησιμοποιούμε το αλεύρι κινόα) και τη τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλευρώνουμε με την κινόα.
  • Προετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Αλείφουμε κάθε μπιφτέκι με λίγο λάδι από πάνω.
  • Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Για τα Ψητά Λαχανικά – διαβάστε τις οδηγίες πατώντας εδώ 

 

Απολαύστε!

Vegan μπύρες, κρασιά, ποτά, σαμπάνιες και γιατί κάποια αλκοολούχα ποτά δεν είναι vegan
Χειμωνιάτικη Vegan Σούπα με Τζίντζερ

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!