Vegan Σοκολατόπιτα Πανφόρτε (Panforte)

Vegan Σοκολατόπιτα Πανφόρτε συνταγή

Vegan Σοκολατόπιτα Panforte

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50′ – Μερίδες: 12-16 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ½  φλιτζάνια Αποξηραμένα Φρούτα (όπως σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες, σταφίδες, κ.α)
  • 1 ¼ φλιτζάνι ωμά Αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
  • 1 φλιτζάνι Φουντούκια, χωρίς φλούδα
  • 4 κ.σ. Αλεύρι Ταπιόκας ή Ρυζιού
  • 2 κ.σ. Σκόνη Κακάου
  • 1 κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
  • ¼  κ.γ. Τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. εξευγενισμένο Λάδι Καρύδας
  • 1 κ.γ. Βανίλια
  • 100 γρ. vegan Μαύρη Σοκολάτα
  • 3/4 φλιτζάνι Σιρόπι Σφενδάμου ή Αγαύης
  • 2/3 φλιτζάνι Ζάχαρη Καρύδας ή καστανή
Vegan Σοκολατόπιτα Πανφόρτε (Panforte)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φρούτα σας είναι κομμένα. Εάν χρησιμοποιείτε σύκα ή αποξηραμένο βερίκοκο, δώστε τους έναν παλμό στον επεξεργαστή τροφίμων για να το κόψετε. Εάν χρησιμοποιείτε μικρότερα αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες / βακκίνια, δεν χρειάζεται να ψιλοκόψετε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ψήνουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Στο μεταξύ κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας. Σύκα, χουρμάδες ή αποξηραμένα βερίκοκα, τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων για να τα ψιλοκόψουμε. Μικρότερα αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες / βακκίνια, δεν χρειάζεται να τα κόψουμε.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο τους φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς μας. Τους τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων και περιστρέφουμε μέχρι να ψιλοκοπούν. Θα πρέπει ακόμη να έχουμε μεγάλα κομμάτια ξηρών καρπών μόλις τεμαχιστούν.

Ψήσιμο Vegan Σοκολατόπιτας Panforte :

  • Μειώνουμε τώρα το φούρνο μας στους 160 C.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη φόρμα του κέικ μας.
  • Συνδυάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι, το κακάο, το τζίντζερ και την κανέλα.
  • Σε ένα μπρίκι συνδυάζουμε λάδι καρύδας, μαύρη σοκολάτα και βανίλια. Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συνδυαστούν. Παραμερίζουμε.
  • Στη συνέχεια συνδυάζουμε το σιρόπι σφενδάμου και τη ζάχαρη καρύδας σε ένα δεύτερο μπρίκι. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 3 λεπτά. Μόλις λιώσει, αφαιρούμε από τη ζέστη.
  • Αμέσως ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και το λιωμένο μίγμα σοκολάτας πάνω από το μείγμα φρούτων και ξηρών καρπών και ένα κουτάλι, ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να αναμιχθούν και να επικαλυφθούν όλα. Πρέπει να το κάνουμε αυτό γρήγορα, ώστε να κάνει «καραμέλα» στο μπολ.
  • Ψήνουμε για περίπου 30-33 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη η vegan σοκολατόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την πασπαζίλουμε με σκόνη κακάο και / ή ζάχαρη άχνη.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κεφτεδάκια σε Κάρυ σάλτσα Ντομάτας
2021 GOOD VIBRATIONS – τα βασικά κλειδιά της διάθεσης, της ζωτικότητας και της υγείας

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!