
Vegan Κρεμ Μπρουλέ
vegan συνταγή – νηστίσιμο – χωρίς γλουτένη – raw vegan
Από τον ήχο που σπάει η κρούστα καραμέλας μέχρι την τελευταία μπουκιά κρέμας με βάση από χουρμάδες, το νηστίσιμο αυτό vegan κρεμ μπρουλέ θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο για γλυκές απολαύσεις !
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Mαγειρέματος: 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά’ – Μερίδες: 6
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση με Χουρμάδες:
- 10 Χουρμάδες
- 2 κ.σ. Σιρόπι Καρύδας
- 1 κ.σ. Βούτυρο Αμυγδάλου
- 60 ml νερού
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
Για την vegan Κρεμ Μπρουλέ:
- 2 φλιτζάνια Κάσιους (εμποτισμένα όλη τη νύχτα)
- 5-6 κ.σ. Σιρόπι Σφενδάμου
- 4 κ.σ. Βούτυρο Καρύδας
- 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας (προαιρετικό, εάν προτιμάτε μια παχύρευστη υφή)
- 2 κ.σ. Βανίλια
- ¼ Γάλα Αμυγδάλου
Για την Κρούστα Καραμέλας:
- Περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη Καρύδας ανά φόρμα (ή καστανή ζάχαρη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βάση με Χουρμάδες:
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες. Εάν το μπλέντερ μας δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, μπορούμε να μουλιάσουμε τους χουρμάδες μας για περίπου μία ώρα πριν από τη χρήση.
- Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και περιστρέφουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα. Ανάλογα με το μπλέντερ μας, μπορεί να έχουμε μια πραγματικά ομαλή υφή ή μπορεί να είναι ελαφρώς άμορφη στην εμφάνιση, παρά ταύτα θα είναι πολύ νόστιμη!
- Τοποθετούμε περίπου 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας στο κάτω μέρος κάθε φόρμας, και απλώνουμε το μείγμα μέχρι να καλύψει τον πυθμένα.
- Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο ενώ φτιάχνουμε την κρέμα.
Για την vegan Κρεμ Μπρουλέ:
- Στραγγίζουμε τα κάσιους.
- Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει ομαλό και κρεμώδες. Προσθέτουμε περισσότερο γάλα αμυγδάλου αν χρειαστεί.
- Δοκιμάζουμε το μείγμα και προσαρμόζουμε το σιρόπι σφενδάμνου στη γεύση μας.
- Βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτά. Τα τοποθετούμε στον καταψύκτη για 30-40 λεπτά για να αφήσουμε την κρέμα να σφίξει.
- Μόλις σφίξει η κρέμα, τα αφαιρούμε από τον καταψύκτη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Για την Κρούστα Καραμέλας:
- Πριν το σερβίρισμα, καλύπτουμε το πάνω μέρος κάθε κρέμας με μια στρώση ζάχαρης καρύδας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας έναν φλόγιστρο κουζίνας, θερμαίνουμε τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να λιώσει και να σχηματίσει μια σκληρή κρούστα. Σημείωση: Πρέπει να κινούμε συνέχεια την φλόγα, ώστε να μην καεί η ζάχαρη. Η ζάχαρη καρύδας έχει την τάση να παίρνει φωτιά. Αν συμβεί αυτό, σβήστε τη μικρή φλόγα και συνεχίστε – δεν θα επηρεάσει τη γεύση!
Απολαμβάνουμε!