Vegan Σοκολατόπιτα με αφράτη ζύμη

Vegan Σοκολατόπιτα με αφράτη κρούστα βίγκαν γλυκό συνταγή

Vegan Σοκολατόπιτα με αφράτη ζύμη

vegan συνταγή

Λαχταράτε ένα vegan γλυκό με πλούσια σοκολατένια γεύση?  Τότε αυτή η vegan σοκολατόπιτα με την αφράτη ζύμη είναι η ιδανική επιλογή!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος με αναμονή: 1 και 25′ – Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Για την Σοκολατένια Γέμιση:

  • 350 γρ. Τόφου (μαλακό ή σταθερό)
  • 1/2 φλιτζάνι vegan Σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι Φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. Γάλα Σόγιας

Για την Vegan Ζύμη:

  • 2 1/4 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι Λάδι Καρύδας, αρκετά δροσερό για να είναι στερεό
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1/3 – 1/2 φλιτζάνια παγωμένο Νερό
Vegan Σοκολατόπιτα συνταγή νηστίσιμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Vegan Ζύμη:

  • Ξεκινάμε τοποθετώντας το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων εξοπλισμένο με το εξάρτημα S. Περιστρέφουμε για να τα συνδυάσουμε. Προσθέτουμε το στερεό λάδι καρύδας και περιστρέφουμε έως ότου το μείγμα θρυμματιστεί και κολλάει μαζί όταν το πιέζουμε. Προσθέτουμε αργά 1/3 φλιτζάνι νερό ή έως ότου η ζύμη μπορεί να συγκρατηθεί καλά όταν την πλάσουμε. Δεν πειράζει αν μένουνε πολλά τρίμματα – αυτό θα κάνει μια καλή, αφράτη πίτα- αλλά θα πρέπει να είναι εύκολο να διαμορφωθεί και σε μια μεγάλη μπάλα. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό έως ότου η υφή είναι η σωστή.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε μια καθαρή, στεγνή επιφάνεια που έχουμε πασπαλίσει πρώτα με αλεύρι
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη μας, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230 C. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι αρκετά μαλακή και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη την ανοίγουμε αρκετά ώστε να μπορούμε να καλύψουμε εύκολα το ταψί μας. Χρησιμοποιούμε επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί προκειμένου να μην κολλήσει στην επιφάνεια. Την ανασηκώνουμε προσεκτικά και την τοποθετούμε στο ταψάκι ψησίματος. Συμπιέζουμε τις άκρες για να φτιάξουμε ένα όμορφο μοτίβο.
  • Τρυπάμε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι. Ψήνουμε την πίτα για την vegan σοκολατόπιτα μας για 15 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμη λεπτά, έως ότου η πίτα ελαφρώς ροδίσει.

Για την Σοκολατένια Γέμιση:

  • Λιώνουμε την vegan σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να διασφαλίσουμε ότι η σοκολάτα δεν θα καεί.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα, συνδυάζουμε το φυστικοβούτυρο, το μαλακό τόφου, τη σοκολάτα και το γάλα σόγιας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες, προσθέτοντας λίγο περισσότερο γάλα σόγιας εάν είναι απαραίτητο.

Για το σερβίρισμα της Vegan Σοκολατόπιτας:

  • Απλώνουμε την σοκολατένια γέμιση στη κρύα vegan πίτα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις

  • Αυτή η συνταγή χρησιμοποιησετε καλύτερα κρύα εργαλεία, οπότε βάλτε όλα τα εργαλεία σας – το μπολ, το πιρούνι ή το ζαχαροπλάστη σας και τον πλάστη – στο ψυγείο για να κρυώσουν.
  • Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να προσθέσετε το λάδι καρύδας σε πολύ μικρά κομμάτια και να τα επεξεργαστείτε μαζί με το αλεύρι με γυμνά, στεγνά χέρια. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να έχει την υφή που περιγράψαμε παραπάνω.
  • Εάν δεν είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε την ίδια μέρα την ζύμη, διαμορφώστε τη σε μια επίπεδη μπάλα, τυλίξτε την με σελοφάν, τοποθετήστε τη σε μια σακούλα κατάψυξης και παγώστε την. Εάν είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε αλλά όχι αμέσως, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να ψηθεί.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Εύκολα Vegan Τάκος – μαριναρισμένα μανιτάρια, πιπεριές, κόκκινο λάχανο
Vegan κρεμώδης σούπα Σέλινου με Κάσιους

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!