Κρεμώδες Vegan Ριζότο με Διατροφική Μαγιά και Μανιτάρια

Vegan Ριζότο με Ρύζι Ανάμεικτο, Μανιτάρια, Κάσιους και Διατροφική Μαγιά συνταγή

Vegan Ριζότο με Ρύζι Ανάμεικτο, Μανιτάρια, Κάσιους και Διατροφική Μαγιά

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 40-45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο Ζωμό Λαχανικών
  • 4 σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 μέτριο Κίτρινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. Μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες (κρεμίνι, λευκά ή portobello)
  • 1 ¾  φλιτζάνια Νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι Ανάμεικτο Ρύζι
  • 1 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​Θυμάρι (ή ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο)
  • ½ φλιτζάνι ωμά Κάσιους
  • 3 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • ½ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή και μαλακά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει, χωρίς καπάκι, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (βλ. Οδηγίες συσκευασίας ρυζιού για το χρόνο μαγειρέματος)
  • Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ, τα ωμά κάσιους και τη διατροφική μαγιά. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να μοιάζει με σκόνη.
  • Μόλις το ρύζι μας μαγειρευτεί, προσθέτουμε τη σκόνη κάσιους- διατροφική μαγιά και το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι στη γεύση, αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε το Vegan Ριζότο με φρέσκο θυμάρι
  • Μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5-6 ημέρες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας με μαρμελάδα φράουλας
Ινδική Ρεβυθάδα με Μπασμάτι Ρύζι (φυτική πρωτεΐνη)

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!