
Μια νόστιμη raw vegan μηλόπιτα χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά
Μερίδες: 8
ΥΛΙΚΑ
Για την κρούστα της μηλόπιτας:
- 1 φλιτζάνι ωμά Καρύδια, εμποτισμένα 6+ ώρες, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 φλιτζάνι Χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια (περίπου 10-12 χουρμάδες)
Για την γέμιση της raw vegan μηλόπιτας:
- 2 Πράσινα Μήλα granny smith, ξεφλουδισμένα, χωρίς τον πυρήνα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
Για το σιρόπι:
- ½ φλιτζάνι Χουρμάδες
- ½ κ.γ. Κανέλα
- Μισό φλιτζάνι νερό (ξεκινήστε με λίγο νερό και προσθέστε σιγά σιγά μέχρι να γίνει σιρόπι)
- 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- ½ κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να φτιάξουμε την κρούστα πίτας, προσθέτουμε τα καρύδια και τους χουρμάδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην το επεξεργαστούμε υπερβολικά. Δεν πρέπει να είναι κολλώδες, θα πρέπει να έχει μια στερεή εύπλαστη υφή. *Αφήστε στην άκρη λίγο για χρήση ως γαρνιτούρα.
- Πιέζουμε τη ζύμη απαλά σε φόρμες και τις τοποθετούμε στη κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.
- Τεμαχίζουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Αναμιγνύουμε ¼ φλιτζάνι νερό με τα υπόλοιπα συστατικά για το σιρόπι σε ένα μπλέντερ. Καθώς αναμιγνύουμε σε χαμηλές στροφές προσθέτουμε περισσότερο νερό μέχρις ότου να γίνει σιρόπι στη σύσταση. *περίπου ½ φλιτζάνι νερό συνολικά
- Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα μήλα, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά ώστε να ενισχυθεί η γεύση και να μαλακώσουν τα μήλα.
- Βγάζουμε τις κρούστες πίτας από τον καταψύκτη, τοποθετούμε τα μήλα πάνω από την κρούστα δημιουργώντας ομοιόμορφα μια σπείρα μήλων. Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα από καρύδια και χουρμάδες.
- Απολαμβάνουμε αμέσως την γευστική μας raw vegan μηλόπιτα!!!